Жінка, що загинула у Яремчі – з Топорівців Новоселицького району: Батько розстріляних на Прикарпатті дітей: 'Це підстава! Дружина не вбивала...'

Жінка, що загинула у Яремчі – з Топорівців Новоселицького району: Батько розстріляних на Прикарпатті дітей: "Це підстава! Дружина не вбивала..."

17.12.2014, 23:46

Стали відомі нові подробиці масового вбивства на Західній Україні.

З'явилися нові подробиці масового вбивства в Івано-Франківській області, що потряс міліцію, прокуратуру і місцевих жителів. Нагадаємо, в лісі Яремчанського району, поблизу села Микуличин, в ніч на середу знайшли вбитими п'ять осіб: 26-річну жительку Чернівецької області Тетяну Власюк, її трьох дітей (двоє хлопчиків і дівчинка, їх вік 2, 4 і 6 років) і співмешканця. Всі п'ятеро були вбиті пострілами в голову, імовірно з мисливської рушниці, яку було знайдено тут же.

ВЕРСІЇ. Як з'ясувала "Сьогодні", убита була уродженкою Житомирщини, працювала в Чернівцях, в найбільшому будівельному гіпермаркеті. За даними прокурорів, тут же працював і її співмешканець. Проживала сім'я в селі Топорівці, Чернівецької області (160 км від місця загибелі), а як люди опинилися в лісі під Микуличин – міліція з'ясовує.

Івано-франківська облміліція виключає, що сім'ю застрелили з метою пограбування: гроші та цінні речі ніхто не викрав. "Нами встановлено, що в родині вбитої виникали конфлікти із співмешканцем, крім того, правоохоронці встановили, що у загиблого чоловіка нелегально зберігалося мисливська рушниця, а сам він навчав дівчину поводитися зі зброєю", – повідомила прес-служба облміліції.

А спікер облпрокуратури Іванна Федик додала: "Зараз основна версія злочину – вбивство дітей скоїли батьки, після чого покінчили життя самогубством". Івано-франківські правоохоронці нам пояснили, що прийшли до такої версії, тому як рушницю знаходилося поблизу вбитої Тетяни, зараз призначений ряд експертиз. Жителі села Микуличин, а тут проживає близько 5 тис. осіб, кажуть, що сім'ю не знали, і як вони тут опинилися – теж: "Вони до нашого села не мають ніякого відношення, можливо, приїжджі".

НЕ ВІРЯТЬ. У Чернівецькій області ми розшукали колишнього чоловіка вбитої дівчини, з яким Тетяна розлучилася близько півроку тому. Ярослава Мельничука ми застали в той момент, коли він їхав на автомобілі до слідчого. Він каже, що версії слідства його обурюють.

"Відразу кажу – підстава! Ми хоч і розійшлися, але розійшлися мирно, я спілкувався і з нею, і з дітьми. Тому знаю, що з дітьми вона такого не могла вчинити, вона їх любила більше, ніж життя. Тому, розумієте, я навіть допускати не можу того, що вона це зробила. У мене дві версії: це вбивство – або випадковість, або її співмешканець комусь перейшов дорогу, – розповів нам Ярослав. – Я і до слідчого поїхав спеціально для того, щоб поставити питання про те, щоб вони розбиралися. А вони нехай дзвонять її однокурсникам, в село... Тисячі людей підтвердять, що Тетяна не могла такого зробити".

Мельничук додав, що в одному з останніх розмов він запитав у колишньої дружини, що собою представляє її новий обранець і чи буде їй з новим чоловіком добре. "На це вона мені відповіла, що у неї з ним нормальні стосунки..." – каже чоловік.

Ближче до вечора Ярослав нам повідомив, що за його новою інформацією у кримінальній справі (відкрита за статтею "Умисне вбивство") фігурує і таксист. У МВС на це відповідають, що у водія статус свідка. За неофіційною інформацією, таксист підвозив сім'ю і висадив за 7 км від лісу – далі сім'я пішла пішки через погану дорогу.

Ближче до вечора і вище міліцейське керівництво області заявило про свою позицію, мовляв, на місці злочину не було слідів боротьби. А на місцевих сайтах вчора з'явилися фото з місця злочину, на якому видно, що в радіусі кількох метрів розкидані речі загиблої родини.

Ще одна родичка Тетяни по лінії рідної тітки загиблої, Олена Демчук, розповіла "Сегодня", що за її даними Тетяна з сім'єю приїхала в курортний Яремчанський район на відпочинок, а значить з собою привезла "істотні гроші". "Вона не була конфліктною, вона завжди була на позитиві!" – повідомила нам Олена.

На сторінці самій же Тетяни в соцмережі нічого не вказує на те, що в її житті були проблеми, більше – життєствердною інформації. Наприклад, одних з останніх її статусів: "Якщо я відступила назад – це не означає, що я боягузка... я просто розганяюсь!", а на одному з фото Тетяна вручає хабар даїшнику-манекену (такі стоять уздовж трас для дисциплінованості водіїв) . А більша частина її фотоархіву – це знімки дітей: на пляжах, ігрових майданчиках і з тваринами.

Вчора тіла загиблих знаходилися на судмедекспертизі. У найближчі дні в міліції обіцяють розставити крапки над "і".

Джерело: http://ukr.segodnya.ua/ukraine/otec-rasstrelyannyh-na-ivano-frankovshchine-detey-v-intervyu-segodnya-eto-podstava-zhena-ne-ubivala-578187.html

16 грудня, в лісі під Микуличином знайшли п'ять мертвих тіл: троє дітей віком від двох до семи років, чоловік та жінка.

Родина приїхала з Чернівецької області. Правоохоронці розглядають версію вбивства дітей із подальшим самогубством дорослих або одного з них.

Де зупинилася родина в селі, ніхто не знає. Учора з 14 до 16 години вони прийшли у пункт прокату лиж та попросили, аби їм порадили, куди поїхати на екскурсію. Чоловік, що працює на прокаті лиж, викликав таксиста.

Таксист їх відвіз на місце, де люблять відпочивати місцеві, це за сім кілометрів від дороги. Батько таксиста відпустив і родина залишилася в лісі. Неподалік того місця і знайшли тіла.

Працівник нафтоперекачувальної станції робив об’їзд, в нього поламалася машина, побачив  маленького хлопчика, який покликав його на допомогу, дитина зникла. Коли чоловіку допомогли перетягнути машину, він сказав іншим, що бачив невідомого хлопчика. Чоловіки зайшли в ліс та знайшли п’ять трупів.

Наразі особи загиблих встановлено особи загиблих – це жителька села Топрівці, яка разом з дітьми переїхала до співмешканця з Прикарпаття. З’ясовуються  обставини трагедії.

Головна версія слідства загибелі родини буковинців біля міста Яремче на Прикарпатті - вбивство батьками своїх дітей та вчинення самогубства.

Встановлено, що всі п'ятеро вбитих, серед яких діти віком — 5, 4 та 2 роки, були мешканцями Чернівецької області. Чоловік та жінка працювали у одному з торгових центрів у місті Чернівці, - повідомили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.

- Родина приїхала до Микуличина на відпочинок, відомий уже і таксист, який їх підвозив, - розповіли в прокуратурі. - Інші обставини встановлюються.

Тіла направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи.

За даними івано-франківських ЗМІ, стали відомі деякі факти, які заперечують версію вбивства з метою пограбування. Так у кишені мертвого чоловіка було знайдено більше 1000 гривень, а в сумочці у вбитої жінки – 2600 грн. Не зникли також і їхні мобільні телефони.

У речах вбитої було виявлено паспорт. Це дало можливість встановити особу вбитої, а відтак і особу чоловіка та дітей.

За матеріалами http://www.rayoninfo.info та 

Інтернет-видання Паралелі

 

 

 

1