Жінка, яка відсиділа за вінок Януковича, завтра виходить на волю

Жінка, яка відсиділа за вінок Януковича, завтра виходить на волю

08.09.2011, 20:02

У п’ятницю пенсіонерка Галина Швидка, яку арештували на 10 діб за те, що вона на День Незалежності відрізала ім’я президента від стрічки на його вінку Тарасові Шевченку, виходить на свободу.

65-річна жінка відбувала покарання у спеціальному приймальнику МВС України для утримання осіб, підданих адміністративному арешту.

30 серпня Шевченківський райсуд столиці застосував до громадянки, яка прийшла мирно святкувати 20-річчя Незалежності, найтяжчу міру адміністративного покарання, засудивши її до 10 діб арешту.

"На жінку 1948 року було складено адміністративний протокол за дрібне хуліганство і судом засуджено до десяти діб арешту", - повідомили у Центрі громадських зв’язків ГУ МВС України в м.Києві.

При цьому у столичному главку міліції додали: «Вона не лише зрізала стрічку, а й влаштувала з цього цілу акцію - розіграла "спектакль", обвинувачуючи все і вся у всіх бідах. Все це було задокументовано як ЗМІ, так і групами документування міліції".

Міліція у суді стверджувала, ніби вінок належить саме Януковичу, і своїми діями Швидка пошкодила його майно. Натомість у ході судового розгляду це так і не було доведено.

«Слідчі намагалася вичавити із жінки версію, ніби вона зрізала стрічку на сувенір на добру згадку про президента, однак, Галина Швидка принципово наполягала на тому, що свій вчинок зробила свідомо на знак протесту проти політики Януковича, за що й була засуджена», - нагадує прес-служба партії «Батьківщина».

Очікується, що жінка вийде на свободу у п’ятницю, 9 вересня, о 12.30. Адреса спеціального приймальника: м Київ, вул. Ремонтна, 7.

Як повідомили у прес-службі партії «Батьківщина», за словами народного депутата, члена фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергія САС, який був присутній на засіданні суду, «те, що сьогодні було вчинено у Шевченківському райсуді під головуванням судді КРАВЦЯ, є ніщо інше як залякування власних громадян висловлювати свою думку, погляди і переконання. Я вважаю це одним із штрихів диктатури, що встановлюється в Україні».

Як сказав С.САС, суддя застосував до жінки, яка прийшла мирно святкувати 20-річчя Незалежності, найтяжчу міру адміністративного покарання. «Це при тому, що Галина Миколаївна має низку подяк і нагород з роботи і характеризується як добропорядна людина», - додав С.САС.

Він також повідомив, що у ході судового розгляду так і не було доведено, що вінок є майном Президента В.ЯНУКОВИЧА.

За інформацією С.САСА, адміністративне покарання жінка «відбуватиме у СІЗО на Дарниці разом з алкоголіками, проститутками і наркоманами».

Як повідомлялося, Г.ШВИДКА 24 серпня вона на знак протесту проти політичних репресій та розбудови диктатури в країні відрізала прізвище Президента від стрічки на вінку «Тарасу Шевченку від Віктора Януковича».

“Так, на 10 діб. А яке вона мала право? Це ж державний символ, він захищений законом…” – прокоментував в інтрев'ю журналістам "КоммерсантЪ-Украина" рішення суду щодо Галини Швидкої Віктор Янукович. Відомий журналіст Віталій Портніков кваліфікував це висловлювання Президента України, як оголошення війни власному народові. 



КОМЕНТАРІ (1)

Влада у четвер таємно випустила пенсіонерку Галину Швидку, заявляє депутат від "Батьківщини" Юрій Одарченко. "Сьогодні багато людей прийшло під спеціальний приймальник МВС для утримання осіб, підданих адміністративному арешту, щоб зустріти Галину Швидку, термін арешту якої згідно постанови суду закінчувався о 12:30. Проте на прохідній нам сказали, що громадянку Швидку уже випустили учора пізно ввечері", - сказав він. Одарченко припускає, що "влада вчинила такі дії, щоб не дати можливості журналістам поспілкуватися з жінкою". "Очевидно, президент Янукович і його прихвосні злякалися того ефекту, який могли спричинити кадри в телевізорі, коли порядна 65-річна жінка вийде із дверей СІЗО після 10-денної відсидки з бомжами за шматок відрізаної стрічки. Тому було прийняте рішення випустити пані Швидку вночі", - сказав депутат. Він також повідомив, що у п’ятницю о 15:00 Швидка прийде під Печерський суд, де розкаже про своє перебування у приймальнику. Як відомо, пенсіонерку арештували на 10 діб за те, що вона на День Незалежності відрізала ім’я президента від стрічки на його вінку Тарасові Шевченку. Українська правда

avatar

Янукович і його прихвосні злякалися

09 вересня 2011 17:18