Руслана знала? Жах і злочин проти держави: співачка показала свіжі відео наслідків вирубки лісів на Путильщині

Руслана знала? Жах і злочин проти держави: співачка показала свіжі відео наслідків вирубки лісів на Путильщині

09.10.2017, 22:59

У мережі з'явилися нові відеозаписи, на яких відображені наслідки вирубки лісів у Карпатах.

Відео розмістила на своїй сторінці в Facebook українська співачка Руслана Лижичко.

Зйомка велася в Путильському лісництві Чернівецької області в зоні проектованого розширення національного природного парку.

"Це точно не буревій! Це жах і злочин проти своєї землі!", - підкреслила Руслана.

"Знищення екології, лісів, річок, долин, занепад можливостей і потенціалу гір "ріже" око не перший рік. Щоб зберегти первозданну неповторну екзотику Карпат треба зберегти середовище, без якого стародавня культура зникне назавжди", - додала вона.

Джерело:  "Апостроф" 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Директор ДП «СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» Василь  Бурак нагороджений медаллю «За особливі заслуги перед Гуцульщиною».

До поважної відзнаки Василя Танасійовича представила Громадська організація «Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» (штаб-квартира у смт Верховина Івано-Франківської області), яка опікується збереженням історичної та культурної спадщини гуцулів, не зважаючи на адміністративні та державні кордони, а також сприяє соціально-економічному розвитку гуцульських міст і сіл, областей і районів України.

Приємну місію вручення нагороди виконав голова Путильської райдержадміністрації Микола Савчук (урочистий момент представлений на фото, де Василь  Бурак справа).

Зазначимо, що такої нагороди удостоїлися найкращі люди Карпатського краю, хто своєю працею і талантами примножує його славу. Перед тим голова «Гуцульщини» Дмитро Стефлюк нагородив медаллю «За заслуги перед Гуцульщиною» голову Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича та голову Івано-Франківської облдержадміністрації Олега Гончарука.

Василь Танасійович – гуцул з діда-прадіда. Трудові біографію пов’язав з лісом, як і більшість гуцулів. Очолюване ним лісогосподарське підприємство демонструє високі виробничі показники, піклується про путильські ліси, забезпечує бюджетні надходження державі, Буковині і територіальним громадам Путильщини, створює нові робочі місця.

- Василь Танасійович – молодий успішний керівник поважного лісогосподарського підприємства, а ще депутат Киселицької сільської ради. Він багато зробив і для свого рідного села Киселиці, і загалом для Путильщини та Буковини, – розповідає голова районного середку«Гуцульщини» Михайло Михайлович Григоряк. – За його ініціативи у селі з’явився прекрасний відпочинковий майданчик, де киселичани збираються на свята. Недавно ми провели тут гуцульський пісенний фестиваль «Карпатська осінь», почесним гостем якого був Василь Зінкевич. Уславлений співак почав свою творчу долю у нас на Буковині, у сусідній гірській Вижниці. Тож на фестивалі ми йому також вручили медаль «За особливі заслуги перед Гуцульщиною».

Загалом усі горяни дякують Карпатському держспецлісгоспу Василя  Бурака і Путильському держлісгоспу Петра Фрея за сприяння у розвитку високогірної Путильщини.

 Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

avatar

Працю лісівників Буковини на славу Карпат вшановано почесною нагородою

08 жовтня 2017 12:06