Фищук заявив, що Пуршага має до кінця 2018 року освоїти 75 тис. євро грантових коштів на ремонті відділення радіології обласного онкологічного диспансеру

Фищук заявив, що Пуршага має до кінця 2018 року освоїти 75 тис. євро грантових коштів на ремонті відділення радіології обласного онкологічного диспансеру

12.07.2018, 12:51
Відповідно до домовленостей, досягнутих в рамках спільного візиту Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та Міністра закордонних справ Румунії Теодора-Віорела Мелешкану до Чернівецької області 11 січня 2018 року, між Чернівецькою обласною державною адміністрацією та Державним агентством з питань надання міжнародної допомоги (Румунія) підписано План заходів з підготовки та реалізації проекту з ремонту відділення радіології Чернівецького обласного онкологічного диспансеру.
 
Про це повідомляє прес-служба Чернівецька ОДА.  
 
В рамках реалізації зазначеного Плану заходів сьогодні, 12 липня 2018 року, за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука відбулося  підписання Угоди на реалізацію проекту «Реконструкція приміщень (корпуси А, Б) Чернівецького обласного онкологічного диспансеру за адресою: м.Чернівці, вулиця Героїв Майдану, 242 в частині ремонту відділення радіології». Проект є частиною річного плану міжнародного співробітництва щодо розвитку та гуманітарної допомоги на 2018 рік, що реалізується за підтримки МЗС Румунії.
 
Партнерами в проекті визначено: з української сторони - управління капітального будівництва Чернівецькоїобласної державної адміністрації в особіначальника управління Олександра Пуршаги; з румунської сторони -  Державне агентство з питань надання міжнародної допомоги при МЗС Румунії в особі заступника Генерального директора Чезара Кетеліна Маріна.
 
Як повідомив голова облдержадміністрації, вартість проекту складає 75 тис. євро грантових коштів, які мають освоїти до кінця 2018 року.  
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реконструкцію приймального відділення Чернівецького онкодиспансеру за румунські гроші мають виконати до 10 червня
 
- Ми зробили проектно-кошторисну документацію на реконструкцію всього стаціонару онкодиспансеру, включаючи операційний блок і приймальне відділення. Проте, оскільки ремонт оперблоку, - це дуже дороговартісно (понад 28 млн. грн.!), вирішили розпочати з радіології, першого та другого хірургічних відділень, - розповів Інформаційному агентству АСС (http://acc.cv.ua/) Ілля Тащук, головний лікар Чернівецького онкологічного диспансеру. – Наразі наші партери з Румунії сприяють старту ремонту радіологічного відділення. Та оскільки плануємо оснастити кожну палату санвузлом, доведеться змінювати всі комунікації. Тому не обійдеться без фінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів. 
1