Фищук просить не розмахувати 22 червня георгіївськими стрічками й червоними прапорами на догоду ворогу

Фищук просить не розмахувати 22 червня георгіївськими стрічками й червоними прапорами на догоду ворогу

22.06.2017, 09:50

Обласна державна адміністрація нагадує, що у четвер, 22 червня, в області відбудуться поминальні заходи з нагоди Дня Скорботи та пам'яті жертв війни в Україні.

На адміністративних спорудах, державних підприємствах, установах та організаціях будуть приспущенні державні прапори з чорними стрічками.

Звертаємось із проханням обмежити 22 червня розважальні заходи, внести відповідні зміни до програм теле- та радіомовлення та долучитися о 10.00 до хвилини мовчання.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук звертається до лідерів громадських об’єднань та релігійних організацій, активістів політичних сил міста та області, мешканців краю щодо недопущення жодних провокацій на догоду ворогу. «Нам не потрібна символіка тоталітарного режиму – георгіївські стрічки, червоні прапори, адже вони сьогодні стали символом країни-окупанта. Необхідно об’єднувати суспільство, розвивати порозуміння і примирення між усіма учасниками трагічних подій Другої світової війни, виховувати шанобливе ставлення до ветеранів війни, борців за незалежність України, жертв нацистських переслідувань, гідно вшановувати пам'ять загиблих заради подальшої консолідації українського суспільства». 

ДОВІДКОВО:

О 10.00 год. відбудеться урочисто-траурний мітинг з нагоди відзначення Дня скорботи та пам’яті жертв війни в Україні біля пам’ятника генералу Ф.Боброву (Центральний парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка).

1