Фищук підіграв Продану у 'війні' проти Мартинюка

Фищук підіграв Продану у "війні" проти Мартинюка

23.10.2018, 14:20

Управління освіти Чернівецької міської ради демонструє найнижчий на Буковині показник по забезпеченості шкіл сучасними меблями, дидактичними матеріалами й комп’ютерним обладнанням.

Про це йдеться у листі за підписом голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука, копію якого molbuk.ua надав секретар міськради Василь Продан.

Зокрема, у документі зазначається, що стан освоєння грошей і незабезпеченість закладів середньої освіти Чернівців обладнанням і матеріалами є “тривожним”.

“Сесія обласної ради від 23 травня для шкіл міста Чернівців здійснила розподіл та профінансувала кошти у сумі 3874,9 тис грн, відповідно до постанови КМУ та кошти у сумі 1172,1 тис грн відповідно до розпорядження КМУ”, – йдеться у листі за підписом Фищука.

“Станом на сьогодні у Чернівцях стан забезпеченості зазначеного обладнання становить: придбання сучасних меблів – 10,5%, придбання комп’ютерного обладнання – 26%, дидактичного матеріалу – 0%, що, в свою чергу, є найнижчим показником забезпеченості по області. Департаментом освіти і науки ОДА неодноразово на нарадах, колегіях доводилася інформація до керівництва Чернівецького міського управління освіти щодо своєчасного та цільового освоєння коштів”, – зазначається у документі.

“Крім того, у березні 2018 року виділено цільові кошти у сумі 360,0 тис грн (по 90,0 тис грн) для переможців конкурсу “Вчитель року” (ЗОШ №8, гімназія №1, ЗОШ №25, гімназія №4 – найкращі показники по складанню ЗНО) та 90,0 тис грн (по 30,0 тис грн) для закладів, які працюють за програмою “Розвивальне навчання”. Станом на 1 жовтня зазначені заклади не отримали цільового фінансування”, – йдеться у тексті листа.

Чернівецька ОДА вважає причиною такої ситуації “неефективне прийняття управлінських рішень відповідними посадовими особами”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Буковина не змогла освоїти гроші на Нову українську школу

Продан влаштував Фишуку перевірку: кому перейде колишнє приміщення Нацбанку у Чернівецькій області залежить від голови ОДА

Водночас Сергій Мартинюк, начальник управління освіти Чернівці, заперечив заяву Олександра Фищука, голови Чернівецької ОДА, про тривожний стан освіти у місті.

Як він повідомив кореспонденту molbuk.ua заключені всі договори, проведено всі тендерні процедури закупівель. 

"Чекаємо поставки товару. Якщо, наприклад, Герцаївський район купував 100 чи 200 парт, то Чернівці купують 2 тис. , а то і 3 тис. парт. Це треба, щоб їх вчасно зробив і вчасно поставив. Коли на всю Україну дали гроші і всі кинулися купувати, хто мав малі обсяги, бо треба проводити процедуру закупівлі, то там одна ситуація", - сказав він.

За його словами всі тендери було оголошено вчасно.

"Там невелика черга була, потім люди відмовлялися доставляти товари. Є розписано, коли, що має бути доставлено. Все йде своєю чергою. Жоден постачальник не був готовий доставити до першого вересня те, що нам треба було. Багато вже освоєно. В абсолютних величинах ми однозначно на 1 місці", - додав С. Мартинюк.

Раніше повідомлялося, що начальник управління освіти Сергій Мартинюк, який після дострокового припинення повноважень мера Олексія Каспрука взяв довгострокову відпустку, оформив лікарняний.

лист_фищук1

лист_фищук2

1


КОМЕНТАРІ (2)

Предатель!

avatar

фронт

23 жовтня 2018 17:35

Мало що Фищук робить правильно, але на цей раз він послухав Палійчук і сказав своє "тихеньке слово". Всі бачать, що Мартинюк донищує освіту в місті. А де ж вимога глови ОДА?

avatar

Юрій

23 жовтня 2018 18:15