Фищук не може ініціювати розпуск Чернівецької міської ради, бо Каспрук його про це не просить

Фищук не може ініціювати розпуск Чернівецької міської ради, бо Каспрук його про це не просить

14.02.2017, 22:32

Сарказм деяких регіональних ЗМІ щодо того нібито голова Чернівецької ОДА Олександр  Фищук нічого не робить для розпуску Чернівецької міської ради є безпідставним.

Для того, щоб голова Чернівецької ОДА  міг ініціювати розгляд даного питання Верховною Радою України, йому необхідна формальна підстава. А саме письмове клопотання Чернівецького міського голови Олексія Каспрука. Так вимагає закон!  

Заступник голови Чернівецької ОДА Олег Стецевич, який підписав відповідь на інформаційний запит журналістів з цього приводу, виявив професійний такт. Як колишній підлеглий чернівецького мера та працівник міської ради, подбав про високе реноме міського голови і відповів толерантно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Говорити про конкретику ще зарано»: ОДА відбулась відпискою щодо розпуску Чернівецької міської ради

Але якщо дивитися на дане питання з позиції юридичної казуїстики, то без подання міського голови на ім'я голови ОДА у Фищука зв'язані руки.  

Згідно з інформацією BukNews з власних джерел, потрібного подання Чернівецького міського голови на ім'я голови Чернівецької ОДА поки що не надходило.

Олександр Георгійович, згідно з процедурою, чекає на подання від Олексія Павловича. А вже після цього отримає змогу діяти згідно із законом. 

Нагадаємо, раніше Фищук заявляв, що готовий підписати подання до Верховної Ради щодо розпуску Чернівецької міської ради.

Міський голова Олексій Каспрук також заявив про наміри розпустити Чернівецьку міськраду через те, що депутати відмовилися підтримати проект кредитування ЄБРР закупівлю нових тролейбусів для Чернівців.

Фото: http://times.cv.ua

1