Фищук каже, що Каспрук провалив розробку документації для захисту залізничного вокзалу від підтоплення і відмовився дати гроші на ангіограф

Фищук каже, що Каспрук провалив розробку документації для захисту залізничного вокзалу від підтоплення і відмовився дати гроші на ангіограф

06.07.2018, 11:36
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук двічі за короткий час розкритикував роботу Чернівецького міського голови Олексія Каспрука. 
 
Зокрема, голова ЧОДА розповів, куди поділися 12 мільйонів гривень, виділені торік Урядом на ліквідацію наслідків підтоплення залізничного вокзалу у Чернівцях. 
 
Після сильних злив 2017 року, коли вокзал «поплив», міський голова Олексій Каспрук говорив, що влада має план, як уникнути повторення ситуації в майбутньому. Та цьогоріч лихо повторилася, а представники міської та обласної влади один за одним зізнаються в тому, що, виявляється, жодного проекту під виділені кошти насправді не створили.
 
– Наразі оголосили конкурс на проект щодо водовідведення поблизу залізничного вокзалу. Коли підтоплення вперше трапилися торік, Уряд виділив 12 мільйонів гривень, щоб ліквідувати проблему. Та, аби ці гроші освоїти, треба було провести засідання комісії, крім того, необхідно визначити рівень надзвичайної ситуації та розробити відповідну документацію. Цих речей у мерії не зробили. У зв’язку з цим гроші повернули назад у бюджет, як невикористані. Вказані 12 мільйонів ніхто не міг використати, доки не буде представлена відповідна документація, – запевняє Олександр Фищук.
 
У Чернівці вже привезли довгоочікуваний ангіограф – апарат, що допомагає діагностувати серцево-судинні захворювання. Вартував прилад 23 мільйони гривень. Більш як 11,5 мільйона виділили із державного бюджету, решту ж довелося вишукувати на місцевому рівні. Як розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, за допомогою зверталися і до Олексія Каспрука, однак мерія давати гроші відмовилася.
 
Фото Степана Карачка
 
Джерело: http://promin.cv.ua/
1