Фундатори національного руху на Буковині 90-х років проф. Кияк, Панчук та Сандуляк трохи сплутають сценарій Папієву ?

Фундатори національного руху на Буковині 90-х років проф. Кияк, Панчук та Сандуляк трохи сплутають сценарій Папієву ?

29.10.2013, 12:31

У п`ятницю, 1-го листопада, о 12.00,  в приміщенні Чернівецької обласної організацї товариства "Знання" (вул. Штейнбарга, 23) відбудеться прес-конференція на тему: "Від Буковинського Віче до Народної Ради" за участі фундаторів національного руху на Буковині 90-х років проф. Кияка Т.Р., проф. Панчука О. Е. та проф. Сандуляка Л. І. Запрошуються представники ЗМІ.

Як відомо, 3 листопада у Чернівцях має відбутися ще одне Буковинське віче, яке організовує влада. На думку експертів, таким чином губернатор Буковини Михайло Папієв хоче нагадати Києву про своє існування і засвідчити підтримку регіоном, яким він керує, особисто президента Януковича.

- До мене, як голови облдержадміністрації, звернулося більше 100 громадських організацій краю — тобто інститутів громадянського суспільства Буковини, з ініціативою проведення 3 листопада Буковинського віча-2013 на підтримку європейської інтеграції та зусиль Президента України Віктора Януковича з підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, - сказав журналістам голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. -  Я дав відповідні доручення і впевнений, що ми забезпечимо громадський порядок і проведемо достойно відзначення 95-ї річниці Буковинського віча, коли народ краю зробив свій цивілізаційний вибір, так само, як і зараз, напередодні Вільнюського саміту проведемо Буковинське віче з підтримкою євроінтеграції Буковини і України. Ми покажемо цим приклад, і європейський вибір буде і угоду про асоціацію підпишуть.

1