Fullcasual - він же чернівчанин Денис Бродовський – нове обличчя drum`n`bass музики

Fullcasual - він же чернівчанин Денис Бродовський – нове обличчя drum`n`bass музики

31.07.2013, 01:24

З кожним роком у бурхливий океан d`n`b музики вливається все більше свіжої крові. Ще вчора нікому не відомі музиканти сьогодні стають улюбленцями української публіки, а завтра візьмуть в полон серця слухачів по цілому світу. Потужним вибухом на вітчизняній d`n`b сцені став FullCasual, він же чернівчанин Денис Бродовський. У 19 він написав свій перший трек, а вже у 23 став учасником найпопулярніших drum and bass фестивалів: pre-party “Піратська станція REVOLUTION”, DRUM'N'BASS Конференції, GlobalGathering Ukraine 2013.

- Денисе, як ти вирішив стати музикантом?

- У мене почалося все банально, з вечірок. Спочатку виникла ідея, а потім я зрозумів, що потрібно створювати власну музику, а не бути просто діджеєм. Я відкрив для себе програму по написанню музики FL Studio і почав методом тику щось пробувати. Переглядав різноманітні відео уроки, і дуже корисним став тренінг Andy Vax. Також перечитував статті про створення електронної музики, сидів на різних форумах.

- Що було дальше після перегляду уроків, експериментів з програмою?

- Я почав писати. Спочатку мої спроби, зрозуміло, що не були дуже вдалими. Одного Перший трек, який вийшов був"Lost Feelings" на білоруському лейблі. На нього було зроблено ремікс угорським музикантом Kelle. З ним же був записаний реліз "Ainu", на який зробив ремікс білорус Pryzma. На лейбі "Intelligent" вийшов реліз ''Mute''. Його підтримали багато слухачів, а також продюсери з України та Росії. Саме він приніс мені перший успіх.

- Як відомо поняття електронна музика дуже широке. В яких жанрах творить FullCasual?

- Перші мої спроби були в стилі psy trance. Десь через пів року я познайомився з Марком і ми почали писати drum & bass. Невдовзі ми з ним розійшлися, а я вирішив спробувати зробити композиції з вокалом. Перші треки зроблені з Євгеном Берегечем, Пізніше він познайомив мене з Катею (da Kooka). З нею я співпрацюю до сьогодні. Ми створили проект ''Essence'' і під цим іменем пишемо в жанрі future garage. Планую написати щось більш драйвове.

- Напевно, ти як і всі музиканти прагнеш більше виступати перед публікою. Розкажи про свої перші live-виступи за межами Чернівецької області.

- Все почалося з того, що на нас звернув увагу Dj Tapolsky. Він у своєму радіо-шоу «Time 2 bass» почав грати наші треки і зазначив, що ми для нього стали приємним відкриттям. У листопаді 2012 року ми з Катею поїхали за запрошенням Derrick & Tonika  у Львів на Кваритиру "Drum And Bass". Усю зиму ми нікуди не їздили, а вже на весні Dj Tapolsky покликав нас виступати на pre-party “Піратська станція REVOLUTION”. Після цього були інші live-виступи у Львові та Києві. Та найбільш важливою подією став GlobalGathering Ukraine 2013.

- Денисе, музика для тебе це робота, чи хобі?

- Ні не робота. Я працював касиром на АЗС і чесно мені це подобалося. На роботі я відпочиваю від музики, набираюся натхнення. А коли пишу трек, то забуваю про фізичну втому. Завдяки цьому я ніколи не відчуваю себе пригніченим, адже мої заняття не є монотонними і не заважають один одному. Можливо, колись все зміниться, але зараз мене все влаштовує.

- Зовсім недавно, 19 червня вийшов твій з Катею подкаст «Raidhocast», розкажи як довго він готувався перед тим як побачити світ?

- Сама ідея створити подкаст виникла ще рік тому, ми записали пробну версію. Але я не був нею задоволений остаточно, тому вирішив відкласти його і повернутися до нього пізніше. Коли в мене назбиралася достатня кількість невиданих треків, - де які з них мені присилали, а де які я сам просив, - ми вирішили таки записати подкаст.

- Для більшості людей у житті важливу роль відіграє підтримка інших, яке місце у твоїй творчості займають друзі?

- Найперші свої треки я кидав кільком найближчим друзям і потім вислуховував усі зауваження. Після цього намагався написати краще. Сьогодні мені дуже приємно, коли на мої виступи їдуть друзі, я вдячний їм за підтримку. Вони за будь-яких обставин залишаться для мене важливими.

Спілкувалася Світлана ЗАЙЦЕВА

1