ФСК «Буковина» провів  «Зірковий урок футболу»

ФСК «Буковина» провів «Зірковий урок футболу»

10.05.2016, 22:00

10 травня ФСК «Буковина» приєднався до всеукраїнського проекту «Зіркові уроки футболу» та провів урок серед учнів чернівецьких ЗОШ №27 та гімназії №1. Захід відбувся на головній спортивній споруді Чернівців – КСОП «Буковина». На стадіоні учні зустрілися з гравцями «Буковини» Олександром Темерівським, Тарасом Сивкою, Антоном Батраком та Ігорем Бойчуком. «Зірковий урок футболу» також проводили директор ДЮСШ з футболу міськспортуправління Юрій Крафт і тренер – методист ФСК «Буковина» Денис Черняєв. Діти отримали можливість познайомитися з різними футбольними хитрощами, попрацювати з м’ячем, а також попрацювати на одному полі з гравцями, які зараз захищають кольори «Буковини».  

Після завершення «Зіркового уроку футболу» школярі отримали призи від спонсорів проекту:  м’ячі від ТМ «Мітре», солодкі напої від ТМ «Живчик» та книги від «Видавництва Старого Лева». Учням також подарували календарі ФСК «Буковина».

Захід відвідали президент ФСК «Буковина» Сергій Гринюк, генеральний директор ФСК «Буковина» Ігор Наболотний, начальник управління з фізичної культури та спорту міської ради Дмитро Макаренко, головний спеціаліст Управління освіти Чернівецької міської ради Володимир Цуркан, титулований буковинський легкоатлет, голова обласного відділення НОК України Іван Гешко.

 «Подібні заходи потрібно проводити частіше. Це піде на користь нашим дітям. Я теж є випускником футбольної школи «Буковини». Хочу того, щоби вихованці цієї школи прогресували та зробили пристойну футбольну кар’єру. Зокрема, стали би гравцями нашої «Буковини». Сьогодні ж ми провели для дітей «Зірковий урок». Ми прагнули дати дітям ті знання, які здобуваємо впродовж футбольного життя. Я дуже вдячний своєму першому тренерові Олексію Дашкевичу, а також Юрію Крафту, Дмитрові Гордею. А діти – молодці. Вони уважно слухати настанови та із натхненням працювали на футбольному полі», - зазначив досвідчений гравець «Буковини» Олександр Темерівський.

Тарас Сивка: «На жаль, зараз у нас така молодь, яка сидить за комп’ютером, а не виходить на футбольне поле. Тому такі заходи вкрай необхідні. Діти прислухалися до наших порад та виконували те, що від них вимагали. Якщо вони постійно працюватимуть, то гратимуть у професійній команді», - додав півзахисник чернівецької команди Тарас Сивка.

«Зіркові уроки футболу» - всеукраїнський партнерський проект ПФЛ та партнерів, який має допомогти дітям краще пізнати футбол та його цінності, сприяти розвитку фізичних здібностей,  активізувати роботу з вболівальниками, підвищити інтерес до клубів ПФЛ, а  футболістам – отримати заряд підтримки та натхнення від наймолодших шанувальників. З минулого місяця представники клубів проводять уроки футболу для школярів 10 міст України: Маріуполя, Миколаєва, Кременчука, Рівного, Сум, Києва, Стрия, Кіровограду, Чернівців та Білої Церкви.

ФСК «Буковина» (http://fcbukovyna.com/)

Фото Руслана Козлова, promin.cv.ua

Фото Романа Рака 

1