Франц Федорович закликав мера Сторожинця і опозицію до діалогу

Франц Федорович закликав мера Сторожинця і опозицію до діалогу

18.09.2012, 14:36

Про це йшлося, 17 вересня, на щотижневій апаратній нараді у райдержадміністрації.

Зокрема, очільник виконавчої влади Сторожинеччини Франц Федорович висловив своє здивування, щодо звинувачень на адресу влади району, які минулого понеділка висловив мер міста.

За його словами питання з розпуском виконкому міський голова міг вирішити самостійно без ефектних виступів, оскільки його ніхто не позбавив гарантованого законом права застосувати вето до рішень сесії, які є незаконними чи шкодять інтересам громади.

Поряд із тим, наразі громада району та міста постала перед ситуацією, коли не зрозуміло чи є в Сторожинці міський голова, хто і у який спосіб у міській раді надалі виконує функції делеговані державою.

Особливо гостро вирішення цих питань постає саме зараз, напередодні початку опалювального сезону, коли необхідно формувати проект бюджету міста на наступний рік, виконувати цьогорічний бюджет, сплачувати заробітну плату, забезпечувати належну роботу комунального господарства Сторожинця та інше.

«Кожен мешканець міста повинен знати, що районна державна адміністрація, я особисто, мої заступники, всі структурні підрозділи адміністрації докладуть максимум зусиль, аби городяни не відчули на собі негативних наслідків ситуації, яка склалася в місті.

Зі свого ж боку, я запрошую всіх учасників конфлікту до діалогу, у тому числі за моєї участі. Вважаю, що першим кроком до примирення має стати відкликання мером своєї заяви про відставку і скасування депутатами міської ради рішення про розпуск виконкому. Від цього, насамперед, виграє Сторожинець і його люди. І саме це додасть рейтингів і владі і опозиції.

Водночас, відкрито заявляю, що ні тиском, ні ультиматумами ніхто не зможе заставити мене поступитися власними принципами. Я також не дозволю дестабілізувати ситуацію у Сторожинецькому районі», – зазначив Франц Федорович.

Джерело: storozhynets.org.ua

У Сторожинці у тиску на Карлійчука звинувачують лише опозицію


У Сторожинці наростає протистояння після заяви міського голови Миколи Карлійчука про складання повноважень. Днями разом з районною газетою сторожинчани отримали анонімну листівку без реквізитів від «Ініціативної групи сторожинчан», в якій у заяві про відставку Карлійчука звинувачуться лише депутати від «Батьківщини» та «Фронту змін».

«Депутати-опозиціонери з БЮТу і Фронту змін, маючи більшість у міській раді, просто знущалися над Карлійчуком, - ідеться в листівці. - Схаменіться! Перестаньте займатися лише політиканством і виборами на догоду своїм партійним босам! Краще забирайтеся геть!»
Також автори листівки закликали Карлійчука від імені сторожинчан відкликати свою заяву про відставку.

- У Сторожинці відбуваються організовані спроби дискредитувати опозицію, - переконаний керівник виборчого штабу об’єднано опозиції в області Максим Бурбак. - Це намагаються перекласти відповідальність з хворої голови на здорову. Способи поширення цих розмов і матеріалів не залишають сумнівів у тому звідки вони походять. Так листівки розповсюджувалися разом з районною газетою, що є невипадковим. Карлійчук у своєму виступі чітко заявив, що «?районна влада щоденно вставляє мені палки в колеса». Але сама влада робить вигляд, що цих слів не було і звинувачує в усьому лише опозицію. Людей натравлюють на нас. Але буковинці мудрі, вони розберуться.

Також Бурбак розповів, що районна влада чинить тиск на депутатів міської ради від опозиції, щоб вони не приходили на сесію міської ради і не розглядали питання про відставку Карлійчука.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

НЕ з хворої на здорову, а навпаки зі здорової голови на хвору....

avatar

уважний читач

18 вересня 2012 17:15