Фракція Гасюка не підтримає декриміналізацію статті Тимошенко. А сам Гасюк не голосував (оновлено)

Фракція Гасюка не підтримає декриміналізацію статті Тимошенко. А сам Гасюк не голосував (оновлено)

15.11.2011, 01:44

Фракція «Реформи заради майбутнього» не готова підтримати гуманізацію статті, за якою засуджено колишнього прем’єр-міністра України Юлію ТИМОШЕНКО. Про це в коментарі УНІАН заявив голова депутатської фракції «Реформи заради майбутнього» Ігор РИБАКОВ.

За його словами, позбавлення кримінальної відповідальності чиновників за перевищення влади або службових повноважень сприятиме зростанню корупції. Тому гуманізація 365 статті Кримінального кодексу, яка передбачає відповідне покарання, не принесе користі суспільству і стане кроком назад з точки зору дотримання європейських стандартів.

На переконання І.РИБАКОВА, якщо зняти кримінальну відповідальність за цією статтею, то у можновладців з’явиться більше спокус залізти до державної кишені, адже максимум, що їм загрожуватиме – штраф.

«Ті, хто пропонує гуманізувати цю статтю, хочуть впровадити в Україні систему, коли за перевищення чиновниками влади можна буде відкупитися. До того ж, захисники ідеї гуманізації цієї статті ставлять перед собою єдину мету – випустити з в’язниці Юлію ТИМОШЕНКО. При всій повазі до неї як одного з лідерів опозиції парламент, як єдиний законодавчий орган країни не повинен ухвалювати рішення для однієї особи. Верховна Рада має працювати, виходячи з інтересів усіх громадян», - заявив І.РИБАКОВ.

За його словами, гуманізація економічних злочинів повинна мати на меті зменшення тиску держави на підприємців. Щоб вони не боялися опинитися за ґратами внаслідок перевірок чи бухгалтерських помилок. Але це не має стосуватися чиновників, які виконують функції держави і живуть за рахунок платників податків.

Тому фракція «Реформи заради майбутнього» не готова підтримати ідею декриміналізації статті, за якою засуджено Ю.ТИМОШЕНКО», наголосив І.РИБАКОВ.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України завтра, 15 листопада, на пленарному засіданні першим питанням розгляне законопроект про декриміналізацію статей Кримінального кодексу, за якими судять лідерів опозиції Ю.ТИМОШЕНКО та Юрія ЛУЦЕНКА.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Погоджувальної ради. Раніше планувалося, що відповідний законопроект буде розглядатися у п’ятницю, 18 листопада.

На засіданні Погоджувальної ради перший заступник керівника фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій КОЖЕМЯКІН повідомив, що після проведених консультацій лідери усіх фракцій погодилися розглянути це питання вже завтра.

Гасюк Петро Петрович обраний по багатомандатному загальнодержавному округу "Блок Юлії Тимошенко" – Виборчий блок політичних партій "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", Українська соціал-демократична партія , партія "Реформи і порядок". Порядковий номер у списку 52. Дата набуття депутатських повноважень: 23 листопада 2007р. Член депутатської групи "Реформи заради майбутнього" у Верховній Раді України

Голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції
Член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела" та інших пов'язаних з нею юридичних осіб
Заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі
Член групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою

Як ВР голосувала за декриміналізацію (по фракціях та прізвищах)

Результати поіменного голосування Верховної Ради України про підтримку поправки №95 народного депутата України Віктора ШВЕЦЯ до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності) (№9221) – щодо вилучення статті 365 з Кримінального кодексу України, за якою засуджено колишнього прем’єр-міністра України Юлію ТИМОШЕНКО.

Як зазначається в стенограмі засідання, В.ШВЕЦЬ повідомив, що «у законопроекті, який запропонував Президент України, 16 статей, які декриміналізуються. І саме в цій правці передбачені ті статті Кримінального кодексу із розділу "Господарські злочини", які Президент пропонує вилучити із Кримінального кодексу. Я вніс пропозицію, щоб разом з цими 16 статтями була вилучена і стаття 365 (Кримінального кодексу України – УНІАН)… Я пропоную її гуманізувати шляхом внесення нової редакції статті 365 зі значком 3…».

Як наголошував В.ШВЕЦЬ, «моя правка не пов’язана з тим, що від кримінальної відповідальності будуть звільнені державні службовці. Навпаки, моя правка передбачає те, що до кримінальної відповідальності обов`язково будуть притягатися державні службовці і взагалі службові особи у разі перевищення службових повноважень, але тільки у тому випадку, якщо вони здійснять якісь корупційні дії. І в зв`язку з цим я і прошу, щоб ця правка була підтримана, комітет підтримав цю правку. І я прошу, шановні народні депутати, підтримати рішення комітету і включити до переліку статей, які вилучаються з Кримінального кодексу, і статтю 365 Кримінального кодексу України».

Згідно зі стенограмою сьогоднішнього ранкового засідання ВР, "за" пропоновану В.ШВЕЦЕМ поправку 95 проголосували 157 депутатів, проти - 0, утрималися - 0, не голосували - 279.

Фракція Партії регіонів: за - 0, проти - 0, утрималися - 0, не голосували – 192, відсутній - 1.

Фракція “Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина": за – 102, проти - 0, утрималися - 0, не голосували – 0, відсутній - 1.

Фракція «Наша Україна – Народна самооборона»: за – 49, проти – 0, утрималися – 0, не голосували - 10 (Лілія ГРИГОРОВИЧ, Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ, Ігор КРІЛЬ, Ігор ПАЛИЦЯ, Василь ПЕТЬОВКА, Володимир ПОЛЯЧЕНКО, Віктор ТОПОЛОВ, Станіслав АРЖЕВІТІН, Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ, Леся ОРОБЕЦЬ), відсутні - 7.

Фракція Комуністичної партії України: не голосували усі 25 членів фракції.

Фракція Народної партії: не голосували усі 20 членів фракції.

Група "Реформи заради майбутнього": за - 3 (Геннадій ЗАДИРКО, Володимир КАПЛІЄНКО, Павло МОВЧАН), проти – 0, утрималися – 0, не голосували - 17 (Олександр БОБИЛЬОВ, Олександр БУДЖЕРАК, Петро ГАСЮК, Валерій ГАЦЬКО, Олег ГЕЙМАН, Іван ДЕНЬКОВИЧ, Валерій КАМЧАТНИЙ, Євген КОНСТАНТИНОВ, Юрій КРУК, Віталій КУРИЛО, Іван ПЛЮЩ, Арнольд РАДОВЕЦЬ, Ігор РИБАКОВ, Іван СІДЕЛЬНИК, Раїса СОРОЧИНСЬКА-КИРИЛЕНКО, Микола ТРАЙДУК, Тарас ЧОРНОВІЛ), відсутні – 0.

Позафракційні: за - 3 (Руслан БОГДАН, Микола ТОМЕНКО, Святослав ОЛІЙНИК), проти - 0 утрималися – 0, не голосували – 15 (Олександр БУРЯК, Ігор ВОРОТНЮК, Богдан ГУБСЬКИЙ, Руслан ЗОЗУЛЯ, Іван КУРОВСЬКИЙ, Анжеліка ЛАБУНСЬКА, Володимир ЛИТВИН, Олег МАЛІЧ, Адам МАРТИНЮК, Сергій ОСИКА, Володимир ПИЛИПЕНКО, Валерій ПИСАРЕНКО, Анатолій Анатолій СЕМИНОГА, Олег ЧЕРПІЦЬКИЙ, Валерій ШАМАНОВ), відсутні – 5.



КОМЕНТАРІ (2)

Гуцул Гасюк  дуже хитрий "бузьок", якщо зумів нахапати стільки повноважень і слід зазначити , не для того щоб захищати інтереси трударів, а свої власні. Все встиг  у "Батьківщині" нахапати собі і дачі набудувати і нагло брехав  людям при зустрічах з ними, хоч це бувало дуже рідко, на окрузі більше цікавився, як іде будівництво.  І коли йому стало вигідно зрадив, власне кажучи не зрадив, бо ніколи не був патріотом і не буде ним в жодній партії і фракції бо йому таке почуття нре притаманне. І велике щастя для Батьківщини що він не рахується в її рядах. Тепер йому залишається чекати кари Господньої, яка неодмінно прийде. А ще дуже жаль що зганьбив  гуцульську родину Гасюків, бо серед них були поважні люди в горах..... Як кажуть,Бог  нам всім суддя.

     А ще дуже прошу не друкуйте цього брехливого блазня поруч з Ю.Тимошенко. Людині властиво помилятися, ось вона і помилилася не розгледівши в ньому "щизника" - (чорта)з гір. Щиро дякую.

avatar

Земляк гуцула Гасюка

15 листопада 2011 10:30

Слід прямо сказати що неучасть в голосуванні гасюка - це голос за утримання Юлії у в"язниці. Яка велика падлюка цей гасюк. Пропоную всім хто його занє не подавти руки і не вітатися з цим гім.... ком. Я руки не подам. Дуже гидко!

avatar

месник

15 листопада 2011 18:17