Фракція «Батьківщина» буде голосувати за зняття депутатської недоторканності

Фракція «Батьківщина» буде голосувати за зняття депутатської недоторканності

11.07.2017, 12:07

Фракція «Батьківщина» буде голосувати за позбавлення депутатської недоторканності  народних депутатів, щодо яких надійшло подання ГПУ.

            Про це заявив перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, виступаючи у Верховній Раді.

            Сергій Соболєв зазначив, що наразі у парламенті реалізується сценарій зі зриву розгляду питання про зняття недоторканності з народних депутатів через бездіяльність генерального прокурора. Він наголосив, що фракція «Батьківщина» буде голосувати за всі подання. І якщо керівник ГПУ неспроможний з'явитися у парламенті, то варто провести виїзне засідання Верховної Ради в приміщенні Генеральної прокуратури.

            Перший заступник керівника фракції «Батьківщина» повідомив, що фракція підтримує пропозицію працювати без парламентських канікул, щоб мати можливість зібратися на пленарне засідання  в будь-який момент для розгляду важливих питань.

            Водночас, коментуючи порядок денний на поточний тиждень, Сергій Соболєв зазначив, що Верховній Раді пропонують включити до порядку денного десятки законопроектів щодо пенсійної реформи, «але проекти закону, які вносила фракція «Батьківщина» щодо зняття оподаткування з пенсій, які вже півтора роки знаходяться в парламенті, так і не розглядалися». Окрім того, він наголосив, що парламент має терміново внести зміни до бюджету, щодо збільшення виплат, зокрема  на лікарні, освітянські установи, на оплату житлово-комунальних послуг. Однак проурядова коаліція блокує відповідні законопроекти на рівні профільного комітету.

            В свою чергу, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок звернув увагу на те, що всі без винятку політичні сили, представлені сьогодні в парламенті, обираючись на виборах, декларували необхідність зняття недоторканності з парламентарів, але забули про свої обіцянки одразу, як їхні представники отримали депутатські мандати.

1