Формування оновленого складу ЦВК має відповідати європейським принципам, - Народний фронт

Формування оновленого складу ЦВК має відповідати європейським принципам, - Народний фронт

05.07.2018, 16:37

Голова фракції "Народного фронту" у Верховній Раді України, народний депутат України Максим Бурбак з парламентської трибуни заявив про необхідність висунути 13 кандидатів до складу Центральної виборчої комісії, щоб жодна політична сила не мала переваги у складі комісії. 

«Для того, щоб оновлювати ЦВК, яка потрібна всій країні, треба, щоб було подання 13 кандидатів на 13 посад, і щоб всі фракції і групи були представлені. Щоб не було навіть натяків на можливість узурпації кількості членів ЦВК в одних руках. Тому замість того, щоб виходити із зали, треба лишатися тут і домовлятися з усіма. Щоб ЦВК було сформовано за всіма демократичними європейськими принципами», - Maksym Burbak

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада готується до фальсифікацій на президентських виборах, - «Батьківщина»

При формуванні оновленого складу ЦВК необхідно врахувати рекомендації ПАРЄ щодо представництва усіх фракцій і груп.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він підкреслив, що зараз ситуація з кількістю кандидатів не відповідає таким рекомендаціям і, до того ж, на 13 вакантних посад запропоновано 14 кандидатів.

"Це схоже на політичну авантюру - входити в обговорення питання ЦВК, не маючи чіткої конструкції, який буде наступний склад оновленої комісії. 14 кандидатів на 13 посад, і при рішенні профільного комітету, що всі підходять. То хто з них зайвий?", - наголосив керівник фракції.

"Це питання ми не можемо сьогодні розглядати. Треба продовжити обговорення, щоб було відповідно до рекомендацій ПАРЄ, де чітко сказано, що повинно бути представництво всіх фракцій і груп", - резюмував Максим Бурбак. 

 
Водночас народний депутат України Григорій Тіміш, який входить до фракції Блок Петра Порошенка, до якої з трибуни звертався народний депутат України Максим Бурбак, коментуючи результати голосування за оновлений склад ЦВК, висловився критично про позицію "Народного фронту" у даному питанні: 

- Хто і як голосував за оновлення складу ЦВК (На фото)... Ті, що найбільше волали за її оновлення, і провалили голосування... - напитсав Григорій Тіміш на своїй сторінці у ФБ.  

1