'Формат «Діалоги Жана Моне»: Бурбак в Швейцарії дискутує про важливі теми з огляду на останні події в політичному житті України  (ОНОВЛЕНО)

"Формат «Діалоги Жана Моне»: Бурбак в Швейцарії дискутує про важливі теми з огляду на останні події в політичному житті України (ОНОВЛЕНО)

06.05.2019, 09:16

У неділю, 5 травня, розпочалась чергова зустріч представників фракцій і груп Верховної Ради України в форматі «Діалоги Жана Моне».

У вступному слові колишній Президент Європейського Парламенту пан Пет Кокс окреслив важливі теми, які учасники зібрання будуть обговорювати наступні дні.

- Очікую цікаву дискусію з огляду на останні події в політичному житті України, - поділився враженнями від цього заходу голова фракції "Народного фронту" у Верховній Раді України, народний депутат України Максим Бурбак. - Працюємо разом. Другий день «Діалогу Жана Моне» розпочали з обговорення реформи виборчого законодавства в Україні. Наш колега Олександр Черненко ґрунтовно доповів щодо напрацювань робочої групи по підготовці Виборчого кодексу до другого читання. Почув багато питань та застережень. Дуже корисна дискусія.

ДОВІДКОВО:

5-7 травня на запрошення екс-президента Європарламенту Пета Кокса українська делегація перебуває у відрядженні в Швейцарії, де проходить шостий раунд Діалогів Жана Моне під головуванням Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Пета Кокса. Учасниками дискусій будуть голови депутатських фракцій і груп. У рамках діалогу буде розглядатися низка важливих для України питань. Зокрема, права та обов‘язки парламентської опозиції, недоторканність народних депутатів України, законодавче регулювання повноважень Президента України, реформа виборчого законодавства та гендерні квоти, а також питання про тимчасові слідчі комісії. Учасники дискусії з українського боку висловили сподівання, що ці три дні плідних дискусій стануть ще одним кроком до миру та демократії.

1