Фірташ запізнився на вручення восьми мільйонів (оновлено)

Фірташ запізнився на вручення восьми мільйонів (оновлено)

15.12.2012, 19:36

У суботу, 15 грудня, у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича мало відбутися засідання вченої ради, під час якого Голова Федерації роботодавців України, Голова Ради Директорів Group DF Дмитро Фірташ повинен був вручити керівництву вишу чек на 8 мільйонів гривень для продовження реставраційних робіт. Початок засідання анонсувався на 13.00. Згідно з написами на табличках, які стояли на столі президії, взяти участь в цьому заході планували губернатор Буковини і секретар міської ради.

Задовго до означеного часу місця в заіл почали займати поважні науковці, представники ЗМІ. А далі потягнулися хвилини очікування в холодному  приміщенні. Приблизно о пів на другу по залу поповзли чутки, що літак олігарха ще навіть не вилетів з Києва.

Науковці молодшої  генерації обговорювали поміж себе, що таке тривале запізнення - вияв неповаги до поважного зібрання.  Жартували також з того, що жертвують вузу не долари, а гривні. Тому насправді сума у 8 мільйонів лише на перший погляд значна. Адже насправді йдеться лише про мільйон  доларів.

За двадцять друга кореспондент BukNews змушений був залишити зібрання так і не дочекавшись появи Дмитра Фірташа. Тож повідомити своїм читачам чи вручив він обіцяний чек поки що не може.

На фото: автомобіль ДАІ біля воріт вузу самотньо очікує на приїзд кортежу.

Як повідомив згодом molbuk.ua, вісім мільйонів гривень отримав сьогодні Чернівецький національний університет від благодійного фонду Дмитра та Лади Фірташів. Чек на цю суму подружжя Фірташів вручило ректору ЧНУ Степану Мельничуку особисто.

Спеціально для вручення благодійних грошей в університеті у Червоній залі зібрали вчену раду на 13.30. Але на приїзд гостей науковці чекали годину.

Дмитро Фірташ виступив із промовою, розказавши, що хоче вкладати гроші у Чернівці і привести місто до ладу.


- Я їхав з аеропорту і спеціально просив провезти мене не лише вулицею Головною, а й прилеглими і побачив, що місто прибране від снігу, - почав свою промову Дмитро Фірташ. - Я вчора був у Москві, там ситуація зовсім інакша, транспорт стоїть, затори кілометрові.

Майже півгодини Дмитро Фірташ розповідав, як завдяки його виробництвам піднімаються деякі міста, про те, що Чернівці повинні бути найкращими і він, разом із губернатором та керівником міста, докладатиме для цього максимум зусиль.

Керує благодійним фондом Лада Фірташ. Вона розповіла, що тепер активно опікуватиметься різноманітними міськими святами у Чернівцях.

- Три роки тому я вперше побачила університет і була вражена його виглядом, - каже Лада Фірташ. - Та така архітектурна споруда потребує підтримки. Наш фонд буде долучатися до багатьох святкових заходів у Чернівцях. Зокрема, вже запланована спонсорська підтримка фестивалю "Маланка-фест". Я тепер до Чернівців буду часто приїжджати.

Після підписання чеку, ректор ЧНУ Степан Мельничук вручив благодійникам срібну ікону "Таємна вечеря" та фотокнигу про університет.

1