Фірташ про Чернівці, Папієва і мера Віталіка

Фірташ про Чернівці, Папієва і мера Віталіка

19.12.2012, 20:09

Бізнесмен і голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ обіцяє вкладати гроші в Чернівці. Про це він розповів під час відвідання Чернівецького національного університету, якому подарував 8 мільйонів гривень на ремонт даху.

Як голова Федерації роботодавців обіцяв лобіювати виділення державних коштів для Чернівецького унііверситету, який він назва головною візиткою міста. Також пообіцяв і надалі підтримувати як меценат.

Ось кілька цитат з виступу Дмитра Фірташа в ЧНУ:

"Правляча влада буде давати більше коштів у ті регіони, де більше її електорату, це не секрет, усі це розуміють, але не говорять. За своєю поведінкою ми не потрапляємо в цю касту, нам треба іншими способами лобіювати свої інтереси і залучати більше коштів у місто. Це стосується не лише університету, а й лікарень, доріг, театру, освіти".

"На великий жаль, у Чернівцях у мене немає бізнесу, немає заводу чи підприємства. А там, де ми працюємо, ми повирішували практично 80% проблем міст. Є міста, які поввністю замкнені на нашому виробництві - Армянськ, Красноперекопськ, Сєвєродонецьк — є десяток міст, де наші підприємства є містоутворюючими, тобто місто живе за рахунок заводу. Так у Армянську ми перекрили всі дахи, відремонтували ліфти, тепер зайнялися школами, будинком культури і дорогами".

До Папієва: "Ти ж не думаєш іти з губернатора сьогодні? Ти ж не думаєш, що ти вже міністр соцрозвитку і відбув, відсидів тут вахту, відбув номер і втік у Київ? Я буду першим, хто буде лобіювати, щоб тебе не взяли в уряд... Тут ти маєш партнера і можеш за жииття поставити собі пам’ятник. А в уряді не лише себе не увіковічниш, а наберешся ганьби".

"Мій інтерес, щоб Папієв залишився у Чернівцях, ніяк не пов’язаний з бізнесом, бо у Чернівцях я не маю навіть кіоска. І принципово цього не хочу. Я маю де заробляти і мені цього не треба. У мене інший інтерес, я хочу "вилизати" Чернівці, щоб вони стали європейським містом".

"Михайло Миколайович сказав, що ми задумали бізнес. Це голосно сказано, поки це не бізнес, це пограбування мене".

"Я не роблю тут агітації, я не кажу: ми вам робимо, а ви голосуйте — ні, голосуйте як хочете, це ваше право і ваш вибір. Якщо буде мер справлятися — ви йому покажете, проголосуєте, якщо ні — то вибач, Віталік, ти показав себе, іди відпочивай. Може ти хороший хлопець, але займись чимось іншим".

Папієв закликав Фірташа припинити вкладати гроші в Крим, Донецьк і Черкаси і почати вкладати в Чернівці.

Фірташ пообіцяв Чернівцях потужний бізнесовий проект, в який може вкласти 2-4 мільярди доларів і який створить тисячі робочих місць. Поки він не назвав конкретний напрямок бізнесу, сказав лише, що здійснюються розрахунки і наприкінці березня повідомити перші висновки. Це буде експортний бізнес.

Ну і ще одна крилата фраза пана Фірташа: «Хоч президент із Єнакієво, але краще в тюрмі сидіти, аніж там жити»… (Не лякайтесь - це про жахливу екологію на сході країни :).

"Якщо ви заїдете в Єнакієве, звідки наш Президент, побачити, чим вони там дихають — краще в тюрмі сидіти, ніж там жити. Це стосується Горлівки, Кривого Рогу — там шахти, хімічні заводи. Людям там треба платити тільки за те, що вони там живуть, а не за роботу. Тому моє завдання тут, на Буковині, разом із владою знайти такий бізнес, щоб вписатися в ландшафт. Дати гроші в бюджет, створити робочі місця і не порушити екологію".

Джерело: molbuk.ua

Відеозапис цієї промови можна  закачати тут

1