Фірташ поспішає завести 'Рідне місто' у ради

Фірташ поспішає завести "Рідне місто" у ради

17.04.2014, 17:12

Останній тиждень-два позначені активними спробами близьких до "Рідного міста" депутатів Чернівецьких міської і обласної рад дискредитувати чи не єдині легітимні органи представницької влади. Для цього той таки депутат міської ради Володимир Бешлей усіляко обмовляє своїх колег по депутатському корпусу, з якими ще  зовсім недавно голосував в унісон за усунення з посади легітимного мера, підписував доноси на студентів тощо. Але тоді мета виправдовувала засоби. Схоже для декого, навіть після подій на Майдані, питання власного політичного виживання виявилися важливішими за мир і спокій на Буковині і в Чернівцях. 

Коли "Рідне місто" вимагає справжнього оновлення влади, то ніби просить себе  висікти! 

Найкращий спосіб для вирішення своїх шкурних питань - завести у ради побільше своїх людей. У такому разі, навіть не  маючи власної більшості, завжди можна взяти участь у публічних і закулісних політичних торгах. Врешті інколи навіть невелика за чисельністю фракція  приносить золоту акцію.  

Але як цього досягти? 

Після бунту міської організації партії УДАР, яка повстала проти рейдерських спроб народного депутата Оксани Продан захопити міську оргаіназцію партії, марними виявилися  сподівання групи "Рідного міста", що владу у Чернівцях можна буде взяти під час виборів міського голови. Очевидно, що та таки Оксана Продан, яку місцеві ЗМІ активно сватали на цю посаду, після скандалу в УДАРі брати участь у виборах, а найголовніше - перемогти в них - вже не зможе. 

Тепер залишається лише домагатися перевиборів рад. Власне сьогодні цей "секрет Полішинеля" на сходах ратуші озвучив депутат обласної  ради Андрій Білогорка (фото БукІнфо). Аргументація необхідності такого кроку мало відрізнялася від тієї, яку регулярно озвучують інші речники "Рідного міста". 

Переведення  планів "Рідного міста" у практичну площину - це все одно, що позбавити Україну парламенту. Єдиного легітимного органу влади, який  в умовах російської агресії дозволяє втримувати ситуацію від хаосу.

Під пильним контролем громадськості ці представницькі органи влади можуть працювати і працюють на користь людей. 

Проте містечковим політиканам, схоже, байдуже до проблем  країни і територіальної громади. Для них головне власне політичне майбтунє, захист, а ще краще примноження нажитого непосильною  працею. Задля досягнення цього вони готові вкинути громаду у вир чергового протистоянна, ворожнечі і деструктивного взаємознищення. 

Власне тому ж таки депутатові Бешлею ніщо не заважає добровільно скласти мандат. Про що йому вже натяками і прямо не раз говорили. Бодай за факт тушкування і співпрацю з регіональною більшістю ради, яку він тепер так активно критикує. Або за підпис під доносом на студентів, за яким при "режимному" правосудді невиним людям загрожувало до 8 років тюрми. З рештою депутатів, які орієнтуються на "Рідне місто"  і яких обирали за партійними списками, ще легше. Напишіть заяву у територіальну виборчу комісію про складання мандату і  на наступній же сесії на ваше місце зайде нескомпроментована людина. Але цей варіант вимагає чесності з виборцями, а це не в планах "Рідного міста".

Зрештою за маніпуляторів це зробить  громада: за дорученням громадських організацій міська організація партії «УДАР» вже передала до міської виборчої комісії протокол конференції, де просить розпочати процедуру відкликання 15 депутатів-мажоритарників міської ради, які підписалися під зверненням до прокуратури з проханням покарати організаторів блокування сесійної зали Ратуші 2 грудня минулого року. В тому числі і борця за чистоту депутатського корпусу Володмира Бешлея. Воістину, це саме той випадок, коли чиста справа потребує чистих рук. 

Для людського ока можна поставити питання про перевибори обласної і міської рад, хоча зрозуміло, що  найбільше "Рідне місто" цікавлять Чернівці. 

Формально депутатів від "Рідного міста" у Чернівецькій міській раді немає. Проте цей фантом, який один філософ якось назвав угрупованням, насправді об'єднував певну їх кількість.  Публічно група проявляла себе рідко, але голосування з деяких тестових питань дозволила окреслити її приблизну конфігурацію. З'ясувалося, що окрім  тодішнього секретаря міської ради Віталія Михайлішина, на "Рідне місто" також орієнтувалися частина тушок з колишньої "Батьківщини", "Нашої України" і навіть деякі депутати з нібито монолітної Партії регіонів. Тієї самої, яку зараз так активно критикують Бешлей з Білогоркою.  Наскільки щирою є ця критика засвідчує написане вище. Серед симпатиків угруповання були й є колишні регіонали. 

Власне те, що ні про яке очищення рад групі насправді не йдеться, теж давно не секрет. І з яким саме олігархом пов'язували вже колишню міську владу не таємниця. Очевидно, що перевибори потрібні конкретній фінансово-промисловій (олігархічній) групі тільки пдля того, щоб  замаскувавшись під інші кольори знову прорватись до влади. 

В лице багатьох вчорашніх регіоналів, проти яких нібито так гаряче виступають Бешлей з Білогоркою, багато городян не знають. Тож навряд чи стануть дивуватися, коли ці самі люди зайдуть в раду вже перефарбовані - під прапорми умовно того  ж таки "Рідного міста" чи іншого угруповання. 

Невідомий художник (не Іван Трач) зобразив комбінацію навіть у вигляді доступної схеми. Нині вона гуляє по Інтернету.  Можна посперечатися з деякими штрихами схеми, але напрямок думки в принципі визначено вірно. 

1


КОМЕНТАРІ (11)

Семейка проданов и компания враги Черновчан

avatar

конти

17 квітня 2014 15:05

Продани - це вже минули, всі тушки бісяться, бо для таких, як Чесанов чи Бешлея не стати депутатом - втратити все. Вони розуміють, що більше їх не виберуть, а от те, що всі вони зав'язалися з Порошенком, от це дуже шкода. Порошенко - найбільше розчарування року.

avatar

Алек

17 квітня 2014 18:45

Люди,послушав радио-интервью Оксаны Продан понимаешь ,что "девочка" рвется к власти любыми путями и обманом.За её красивым дрожащим голосом скрывается взять под контроль Сбу Черновицкой области поставив на должность Кицула "титушку"фирташа и папиева.При этом схоронив свои старые черные криминальные схемы.

avatar

17 квітня 2014 20:54

avatar

Володимир Антонюк

17 квітня 2014 21:47

писульку сочинили в штабе фронт измен

avatar

17 квітня 2014 22:58

Слухай, Чорней, вже аж противно стає від твоєї писанини. Те, що ти підстилка Бурбака вжк всім відомо. Молодець, свої гроші ти справно відробляєш. Але ти вже не журналіст, ти медіатушка, писака за гроші. Ганьба ще одному люьителю бомбонів.

avatar

Наталія Володимирівна

18 квітня 2014 00:05

І чим воно краще за Кисельова? Однобоке висвітлення всіх подій, все на коєсь однієї політ сили. Соромно за буковинських "журналістів".

avatar

Петро

18 квітня 2014 00:09

А чому ви не пишете за колишніх регіоналів, які зараз в більшості в Міськраді з Каспруком та його фракцією? Це нормально? Так хто тушка? Судді хто?

avatar

Виталій

18 квітня 2014 00:16

avatar

Володимир Бешлей

18 квітня 2014 17:42

http://youtu.be/ZZZwoaslG3M

avatar

уважний

18 квітня 2014 17:52

Твоя хфороблива фантазiя постiйно грае з тобою поганий жарт. Угу, найвпливовiший! Смiються усi  пси на Калiчанцi. 

avatar

Бешлею

18 квітня 2014 17:54