Фірташ почувається у Чернівцях, як удома (оновлено о 17.03)

Фірташ почувається у Чернівцях, як удома (оновлено о 17.03)

08.02.2012, 16:13

Голова Федерації роботодавців України бізнесмен Дмитро Фірташ почувається в Чернівцях як удома. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з працівниками закладів культури у муздрамтеатрі ім.О.Кобилянської.

- Я не відчуваю себе в Чернівцях у гостях чи у відрядженні, - сказав бізнесмен. - Коли їду сюди всім кажу, що їду до себе додому. Чернівці- місто-бренд, і не соромно казати, що ти з Чернівців.

Дмитро Фірташ пообіцяв допомагати місту. Зокрема, йому влаштували екскурсію театром та розповіли, що бракує 9 мільйонів гривень для проведення ремонту. Бізнесмен сказав коротко: “Зробимо”.

Голова облдержадміністрації Михайло Папієв також повідомив, що вже надійшли 15 тисяч євро від Фірташа на облаштування органного залу обласної філармонії.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ народився у селі Синьків Заліщицького району тернопільської області. Деякий час він працював у Чернівцях, де починав займатися бізнесом.

Джерело: molbuk.ua

8 лютого 2012 року о 10.40 голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв та Дмитро Фірташ провели зустріч з творчими колективами обласного театру, обласної філармонії та обласного художнього музею. Обласні театр, музей та філармонія отримали допомогу від Групи компаній Дмитра Фірташа Group DF для проведення ремонтних та відновлювальних робіт. Зустріч відбудеться у приміщенні Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Об 11.50 у залі засідань Чернівецької ОДА розпочалася зустріч М. М. Папієва та Д. В. Фірташа з керівниками промислових підприємств, представниками малого та середнього бізнесу Чернівецької області. Основною темою зустрічі стануть питання підвищення інвестиційної привабливості західного регіону України, покращення умов ведення бізнесу та створення нових робочих місць.

Успіх досягається через розвиток, розвиток – через діалог, діалог – через довіру. Це підкреслив у своєму вітальному слові голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв сьогодні, 8 лютого, під час зустрічі Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Фірташа з керівниками промислових підприємств, представниками малого та середнього бізнесу Буковини. Під час зустрічі мова йшла про розвиток підприємництва та залучення інвестицій у Чернівецьку область. За словами глави крайової виконавчої влади, така ділова зустріч саме на Буковині не випадкова і очікувана. “Для такої, я б сказав, знакової розмови наш регіон має благодатне підґрунтя. Він є найкращим майданчиком, своєрідною лабораторією для апробації і адаптації сучасних новітніх механізмів суспільного, у тому числі економічного розвитку”, – відзначив Михайло Папієв.  Керівник крайової виконавчої влади додав, що основою для такого твердження є, передусім, традиції регіону: свого часу в Чернівцях творилась історія нової Європи, власне, Буковина і стала міні-моделлю Європи, і ця європейськість – в менталітеті буковинців, їх взаєминах між собою, тобто толерантності, їх ставленні до держави, в їх вмінні ґаздувати на своїй землі і за будь-яких умов давати собі раду. “Я б сказав так: у єдності розмаїття – сила Буковини, її унікальність. Саме на цій унікальності має базуватись розвиток регіону в контексті започаткованої Президентом України модернізації держави через реформи”, – підкреслив Михайло Папієв. Він зазначив, що учасниками цього процесу є всі – і влада, і бізнес, і громада. “Вони повинні чути один одного, розуміти і діяти – спільно. Іншого шляху для досягнення успіху у нас немає. Тому ми впроваджуємо такий суспільний діалог. І нинішня зустріч – ще одне цьому підтвердження. Квінтесенцію нашої розмови сьогодні я б означив так: успіх досягається через розвиток, розвиток – через діалог, діалог – через довіру. Наповнити цей ланцюжок реальним змістом і є завданням, метою крайової влади, а нині ми закладаємо, вважаю, ще одну дуже міцну цеглину у підмурівок успішності Буковини”, – сказав голова облдержадміністрації.

Як зазначив сьогодні, 8 лютого, голова Федерації роботодавців України, Голова Ради директорів Group DF Дмитро Фірташ під час зустрічі з керівниками промислових підприємств, представниками малого та середнього бізнесу, котра пройшла в Чернівецькій ОДА, з владниками треба перебувати у діалозі та жити в мирі. Він на прикладі пояснив, якщо, припустимо, посваритися з губернатором, то одразу ж до підприємця з усіма можливими перевірками можуть нагрянути міліціянти, пожежники, податківці тощо.(Джерело: vidido.ua).

Фірташ зробить з Буковини інкубатор. Вирощувати він буде підприємців. Для втілення перспективних ідей ентузіастів будуть виділятися кошти. Вирішувати, кому саме давати гроші, буде створена в області комісія. За словами п. Фірташа, новостворена організація буде допомагати усім, незалежно від їх віку та соціального статусу. Головною вимогою буде перспектива розвитку ідеї. Адже гроші, вкладені у проекти, згодом доведеться повертати. (Джерело: chas.cv.ua).

9 лютого Дмитро Фірташ відвідає рідне село Синьків Заліщицького району Тернопільської області. У Заліщиках за сприяння Дмитра Фірташа ведеться будівництво нових корпусів районної лікарні та реконструкція існуючих приміщень. У Синькові відбудеться презентація проекту найбільшого на заході України тепличного комплексу, будівництво якого зараз ведеться.  Збір представників ЗМІ об 11.00 (час уточнюйте за тел. 050 9396999) у Заліщиках біля центрального корпусу районної лікарні.

Джерело фото tsn.ua: "Пам'ятник невідомому олігарху Д.Фірташу".



КОМЕНТАРІ (1)

Я сам родом з Рівного, там завод Фірташа працює - Рівнеазот. так хлопці і монастирям і дитячим будинкам допомогають. Гарна справа. Кожен з нас має прагнути до того, щоби берегти рідні міста

avatar

Плахта

09 лютого 2012 16:45