Федорук зобов'язаний вибачитися перед Харабарою, - прокурор області

Федорук зобов'язаний вибачитися перед Харабарою, - прокурор області

11.04.2012, 21:12

У середу, 11 квітня, прокурор Чернівецької області Петро Коваль розповів журналістам про роботу органів прокуратури в І кварталі 2012 року. Запитали прокурора про перспективи кримінального переслідування екс-мера Чернівців Миколи Федорука за невиконання рішення суду.

"Дійсно моя інформація була та, що оскільки з виконавчої служби надійшли матеріали, що він не виконує рішення суду, яке вступило в законну силу щодо вибачення на сесії міської ради перед Харабарою, мною щоб не було ніякого упередження, щоб не сказав, що це політичний заказ і тому інше, був викликаний Федорук у прокуратуру Першотравневого району, де йому роз'яснили, що за невиконання рішення суду ч. 1 ст. 382 ККУ передбачена кримінальна відповідальність, - прокоментував ситуацію навколо колишнього мера Чернівців прокурор області Петро Коваль. – І матеріали були повернуті у виконавчу службу для належного оформлення і таке інше. Наскільки мені відомо, що 29 числа березня відбулася чергова сесія міської ради, на якій вибачення не було. Позиція Федорука, що він оскаржив касаційну скаргу написав до Вищого... до  Верховного суду чи Вищого спеціалізованого суду чи адміністративного куди він там... Ну, це ніяк не зупиняє. Рішення уже вступило в законну силу він зобов'язаний вибачитися. На даний час, наскільки мені відомо, інформація ще не поступила, прокуратурою району матеріали з виконавчою службою не направлялися. Як будуть направлені буде проведена їх перевірка і ухвалене рішення згідно чинного законодавства. Я повірте не за те, щоб притягнуть Миколу Трохимовича до кримінальної відповідальності, я за те, який закон є: подобається йому – не подобається – його треба виконувати".

Під час чат-конференції в редакції газети "Час" колишнього мера, зокрема, запитали:

Як Ви ставитесь до заяв прокурора про можливість порушення кримінальної справи проти Вас? І як гадаєте, чи порушать?

на що М.ФЕДОРУК відповів: Тепер у нас можливо все і про це я говорив ще рік тому. 

Раніше прокуратура поширила інформацію наступного змісту:

На початку минулого року під час сесії Чернівецької міської ради 10 лютого колишній міський голова М.Т.Федорук звинуватив начальника УМВС України в Чернівецькій області М.Д.Харабару, що він замість того, аби боротися зі злочинністю, шляхом шантажу й погроз займається політичними репресіями.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області, згідно з рішенням Першотравневого районного суду міста Чернівці від 21 березня 2011 року М.Федорука було зобов’язано спростувати ці недостовірні відомості. Зробити це він повинен був на наступній з дня набрання законної сили судовим рішенням сесії міськради. Однак, М.Федорук подав заяву до суду про перегляд вищевказаного рішення, проте, ухвалою від 6 липня 2011 року в її задоволенні було відмовлено. Опісля екс-міський голова оскаржив дане рішення в Апеляційному суді Чернівецької області, який теж залишив його без змін.

Після вступу вищевказаного рішення суду в законну силу Микола Федорук, хоча й був заздалегідь попереджений, його не виконав. Тому виконавча служба усі матеріали цієї справи направила до Першотравневої районної прокуратури міста Чернівці. У зв’язку з цим екс-мер 28 і 29 лютого 2012 року був запрошений туди для дачі пояснень. Однак, на підставі ст.63 Конституції України, він відмовився давати будь-які пояснення з цього приводу. Тому прокуратура Чернівецької області нагадує п. Федоруку, що, згідно зі статтею 382 Кримінального кодексу України, за умисне невиконання рішення суду, яке набрало законної сили, він може бути притягнений до кримінальної відповідальності.

Джерело колажа: https://www.facebook.com/t.s.rach?ref=ts



КОМЕНТАРІ (3)

Вже побіг вибачатись, аби не спіткнувся. Було б перед ким. Хай би Харабарові орли повибачались перед тими людьми, з яких вибивають покази, самі знаєте, якими методами. А прокурор мав би совість хоч трошки. Говорить те, що написано і в очі людям не дивиться. мабуть соромно. Коли вже нарешті прокуратура і мілііція, і суди почнуть займатися професійно своїми  справами, наводити порядок і дотримуватись закону, а не лягати під владу і служити "сім"ї". Давно вже втратили професійну честь і гідність.

avatar

Василь

11 квітня 2012 16:35

От би в нас прокурори стежили за виконанням інших рішень суду. Особисто знаю купу випадків, коли прості громадяни виграють суди, але нічого реально отримати не можуть. А виконавча служба забиває на те. А тут така прить. І ще сміє казати, що це не заказуха. Ганьба!!!!

avatar

Досвідчений

11 квітня 2012 16:49

 

Яке вибачення генерале ? У Вас все з глуздом у нормі ? Чого це Федорук має перед Вами вибачатися ? Це шнирі Ваші нехай перед Вами вибачаються. Це Ви остання баба, а не чоловік. Це Ви мали б мужність вибачитися перед Федоруком за брехню, лицемірство, свою ницість. Суд зобов’язав Федорука спростувати інформацію про те, що у нього є дані, як Ви з губернатором Папаєм тиснули на депутатів міської ради . На відміну від Вас, Федорук у Мельниченка не вчився. І коли ці дешеві зрадники –депутати у нього  слізьми в кабінеті обливалися,він на диктофон  їхні плачі не записував. Про це він і повідомить . А вибачатися перед Вами ? За що ? Ви зганьбили честь офіцера , а людської й не мали ніколи. Про це всі знають. І вибачатися перед Вами ніхто не збирається. Бог Вам суддя.

 

avatar

)))

13 квітня 2012 10:27