Федорук знає, як вирішити проблему перевезення пільговиків  у Чернівцях і що робити з субсидіями (+ВІДЕО)

Федорук знає, як вирішити проблему перевезення пільговиків у Чернівцях і що робити з субсидіями (+ВІДЕО)

13.02.2016, 19:39

Допомога пільговикам для безкоштовного проїзду в громадському транспорті має бути монетизована.  Таку позицію під час прес-конференції озвучив народний депутат України Микола Федорук.

-          Позиція Мінсоцполітики полягає у тому, що міська рада не має права компенсувати перевізникам ці кошти. Можливо, доведеться запровадити деякі зміни до чинного законодавства, - сказав народний депутат України Микола Федорук. – Або вирішити це питання шляхом ухвалення Постанови Кабінетом міністрів. Пільги гарантуються законом. Закон не відмінили – значить потрібно знаходити механізм його реалізації.  Це те, що стосується нинішньої конкретної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрук вибачився перед пенсіонерами за мародерів-перевізників

-          Яку я бачу  перспективу для вирішення цього питання? Вірогідно, що це займе тривалий час, але нам потрібно запроваджувати монетизацію пільгових перевезень. Нехай це буде зроблено через «Картку чернівчанина» від Ощадбанку, яку отримають пільговики. У кожному транспортному засобі має бути встановлено термінал. І кожен пасажир повинен платити. А тим категоріям малозабезпечених громадян, пільговий проїзд для яких компенсує держава, мають здійснюватися відповідні нарахування.

-          Нині в питанні пільгових перевезень не існує чіткого обліку. Власне його ніколи і не снувало. Орієнтовна кількість пільговиків визначалася так званим обстеженням. А обстеження проводилося раз на п’ять-десять років.  За таких умов завжди знайдеться місце для зловживань: як перевізників, людей, які за це відповідають, так і пасажирів. Тому питання, звісно, є, його потрібно вирішувати.

-          Але перевізники також мають з розумінням ставитися до перевезень пільгових категорій громадян.   І обов’язково враховувати зменшення ціни на нафту.

-          Хотів би також сказати про розхитування човна. Воно йде від одних тих самих людей, - переконаний народний депутат України Микола Федорук. – Якщо ви подивитися телевізійні канали, то одні й ті самі люди  говорять одне й те саме. Пригадую голосування навіть не за цей проект бюджету, а ще попередній. І ті самі фракції кричали: все пропало, загинуть місцеві громади, міські і селищні ради. Вийшло з точністю до навпаки.

-          Пригадую лемент, який здіймали навколо субсидій: ми не перезимуємо, не зможемо оплачувати комунальні рахунки… Сьогодні ми бачимо зовсім іншу картину. Люди платять значно менше, ніж платили рік тому. Програма субсидій потребує удосконалення, щоб не піддавалися на заклики газопостачальних компаній про те, що треба спалити весь об’єм газу, на який нараховано субсидію. Навпаки, його треба берегти. Тому що урядовці вже повідомили, що, можливо, невикористані субсидії будуть використовуватися у літній період. А ще краще ці кошти спрямувати на підвищення енергоефективності осель громадян. Але головне тут, що ми перезимували: дякуючи Богу, і дякуючи уряду.  

-          А весь цей лемент навколо уряду не йде на користь і з цього нічого не вийде. Треба вміти читати політичні заяви поміж рядків. Світові партнери України, кредитори чітко попередили: вони вимагають, щоб в країні була стабільність, щоб уряд працював стабільно. А я пригадую, що розмови про відставку уряду і Яценюка персонально почалися ледь не наступного дня після їх призначення. Це все робиться не випадково.

-          Тільки сліпий не бачить реформ, які нині проводяться. Так, хочеться щоб усе було вже і одразу. Але так буває тільки в казках. Або трапляється ще гірше: хто хоче все і одразу не отримує нічого і поступово. Цей важкий і хворобливий час потрібно пройти. Не даремно найстрашнішим прокляттям в китайців було побажання, щоб ти жив у час перемін. Перехід від міліції до поліції займе три роки, перехід армії на стандарти НАТО – декілька років, децентралізація – декілька років, об’єднання громад – декілька років. Всякі реформи – це боляче.  Але через це пройшли всі країни, - резюмував Микола Федорук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федорук перед виборами розповів Садовому про «засланих козачків» у чернівецькій «Самопомочі»

1


КОМЕНТАРІ (4)

А когда-то Трфимович казался таким сильным )))) В

avatar

пресконференция на лабутенах

13 лютого 2016 19:48

ЯЗИКОМ ТРІПАТИ НЕ МІШКИ ТАСКАТИ. РОЗКАЖИ КРАЩЕ ЛЮДЯМ ДЕ ТІ ЗАКОНИ ЩОБ БУЛО ТАК ЯК ТИ РОЗУМНО ТРІПАЄШСЯ.

РОЗКАЖИ, ЩО КОНКРЕТНО РЕФОРМОВАНО ЗА ДВА РОКИ ПРИ ВЛАДІ ЯЦЕНЮКА ТА КЛАНУ ДЕ ТИ Є СМОТРЯЩИМ?

РОЗКАЖИ ЛЮДЯМ СКІЛЬКИ ВИ СУКИ ОТРИМАЛИ КРЕДИТІВ І ДЕ ВОНИ?

avatar

Чернівчанин

13 лютого 2016 21:49

Федорук - брехливе та безсовісне створіння!

avatar

Марина

14 лютого 2016 12:43

Прочитав якось відгук пільговика - я можу їздити скільки захочу , атак дадуть пару копійок. - цим сказано все.Халявщики їздять з 7 ранку до пізньої ночі неясно куди і неясно навіщо.Люди зранку не можуть добратись на роботу бо пів маршрутки ПАСВІДЧЕНЬ.Сам був свідком - заходить в маршрутку на кінц. зупинці нас 7 , а плачу я один. Шофер каже - я вже 2 місяці зарплати не бачу.Де є справедливість на Світі.Ви ще закріпіть їм халявну їду і халявну горілку. Тоді вони вони з халяви не зіскочуть - вони скоріше вам горло перегризуть.Не розумію - що за пільги - всі мають пенсії і зарплати -маю гроші - їду , не маю грошей не їду , а йду пішки. А так звичайно можна цілими днями їздити по базарах і дивитись де що дешевше.А люди які платять гроші змушені висіти в м-х на одній нозі. Добавте їм по 23 гр. і нехай їздять скільки хочуть. А тоді вони подумають чи за ті гроші щось купити чи возити на халяву дупу зранку до ночі.

avatar

ігор

19 червня 2016 22:57