Федорук зловив Михайлішина на брехні

Федорук зловив Михайлішина на брехні

03.03.2013, 21:46

В ефірі програми „Суть речей” на Станція ФМ від 28 лютого 2013 року народний депутат України Микола Федорук фактично спростував інформацію про те, що протягом 1991-2013 років жоден народний депутат України, незважаючи на вимоги п.5 ст.28 Закону України «Про статус народного депутата України», не отримав окремого приміщення у м. Чернівці. Цю інформацію, нагадаємо,  26 лютого поширив Сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради. 

Слухач попросив Миколу Федорука назвати прізвища депутатів, яким особисто він за свою 17-річну каденцію мера Чернівців надав окремі приміщення для здійснення їх депутатських повноважень?

Микола Федорук одразу знайшовся: називаю – депутату Гасюку на вулиці Вірменській, депутату Королю на Червоноарміській, 4, депутату Мельничуку на вулиці Шептицького. Це те, що я зараз згадав, бо я не готувався до цього – я по пам’яті назвав і згадав ці прізвища та ці адреси.

Ми давали офісам партій, наприклад, СДПУ(о) на вулиці Грушевського, до речі, яка його там доля, треба ще перевірити і ми перевіримо. Давали на Франка офіс НДП, була така партія, і ніяких проблем з цього не робили.

До речі, я хочу ще раз сказати, Петро, вам та усім нашим слухачам – мені не потрібно ніякого офісу, ще раз повторюю який раз. У мене є робочий кабінет на вулиці Садовій, 3-А в Києві, де знаходжусь я та мій помічник – там є і кабінет, і стіл, і ксерокс, і комп’ютер, все!

Тут у Чернівцях цей офіс потрібен для того, щоб працювали помічники, які б могли у період, коли мене немає, вести запис на прийом, а я приїхав і зміг прийняти громадян з тими чи іншими питаннями. Це питання не таке, що потрібен Федоруку офіс, я переживу без нього і не потрібно все це перекручувати, або робити акцент на цьому. Згідно із Законом «Про статус народного депутата», це повинно робитись.

Федорук також фактично спростував інформацію мерії про те, що Чернівецька міська рада виділила приміщення для народного депутата Федорука.

Микола Федорук: До речі, я десь прочитав в Інтернеті, що мені вже виділяється приміщення. Але це поки що тільки в Інтернеті я бачив, а Інтернет – це не засіб масової інформації. Тобто, на моє офіційне звернення має бути офіційна відповідь, а я ще нічого не отримував. Я кажу відповідально, що в людей, які зараз працюють у міській раді є проблеми із діловою перепискою та етики. Чому я так кажу? Бо підписують заступники – це відповідь не Федоруку, це відповідь народному депутату України. Я ніколи собі не дозволяв, хіба, якщо був у відпустці чи відрядженні, щоб звернення від народного депутата підписував навіть самий видатний заступник. Тільки перша особа має право такі речі підписувати. Це є елементарні речі. А приміщення десь дають, я запропонував приміщення на Головній, 16, але там швиденько розмістили відділ охорони культурної спадщини. Це те, що я прочитав – подивимось. У мене немає проблем з спілкуванням та проблем з прийомом. Я вже думав так – раз немає приміщення, то на наступний приїзд у кінці березня, можливо, провести прийом у Першотравневому районі, а потім Шевченківському та частині Садгірського району. Сьогодні люди звертаються, я даю звернення в різні інстанції, і в міську раду, і в правоохоронні органи з тих, чи інших питань. Щодо конкретний питань – ведеться їх облік.

26 лютого, нагадаємо, Сектор інформації та зв’язків з громадськістю мерії розповсюдив інформацію про те, що виконавчий комітет Чернівецької міської ради погодив передачу у оренду народному депутату Миколі Федоруку на строк виконання його депутатських повноважень двокімнатного приміщення першого поверху за адресою: м. Чернівці, вул. Чапаєва, 43 загальною площею 23,3 м2. Приміщення виділено для використання під громадську приймальню для розташування у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта. Микола Федорук обраний народним депутатом по мажоритарному виборчому округу №201 (м. Чернівці). Погоджене приміщення відповідає вимогам ст. 28 Закону України «Про статус народного депутата України», воно підготовлене для роботи (ремонт, меблі) та технічно обладнане телефонною лінією. Скористатися пропозицією та укласти відповідний договір оренди пан Федорук має протягом 2-х місяців.

1