Федорук спростував фейк, начебто обрання секретаря Чернівецької міськради знімає підстави для її розпуску

Федорук спростував фейк, начебто обрання секретаря Чернівецької міськради знімає підстави для її розпуску

01.12.2017, 20:07

«Якщо наречена пішла до іншого, то ще не відомо, кому більше пощастило», – пожартував народний депутат Федорук, коментуючи обрання секретаря Чернівецької міської ради. Народний депутат України Максим Бурбак та народний депутат України Микола Федорук висловили переконання, що обрання секретаря Чернівецької міської ради, у той спосіб, в який це відбулося,  тільки додає аргументів прихильникам дострокового припинення повноважень нинішнього складу ради.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

– Я в жодному разі не оскаржую процедуру обрання секретаря Чернівецької міської ради. Так, я розумію, що ці люди, які звикли займатися фальшуванням виборів на дільницях, не можуть утриматися від цієї звички. Тому те саме роблять у сесійній залі під час обрання секретаря. Це щодо різних позначок і фотографування бюлетенів. Прикро, коли це робить голова фракції «Батьківщина» у міській раді, – сказав Максим Бурбак.

– Але я за те, щоб всі процеси відбувалися згідно з чинним законодавством. Революцію ми вже пережили – це важкий спадок.  Не потрібно розхитувати ситуацію – існує законний спосіб, – сказав Максим Бурбак. – У липні 2017 року ми з колегою – народним депутатом України Миколою Федоруком – зареєстрували постанову про переобрання Чернівецької міської ради. І вчорашнє обрання секретаря ради, врешті-решт, стало останнім аргументом, яке суттєво доповнить доповідь про необхідність розпуску міської ради.

– Для вивчення цього питання було створено робочу групу на чолі з представником БПП Сергієм Кудлаєнком. Натомість на сесії, чомусь, був присутній не він, а народний депутат України Сергій Власенко, як керівник профільного комітету, в якому без руху знаходиться проект нашої постанови. Напевно він був тут для того, щоб засвідчити нібито все відбулося у законний спосіб. Секретаря нарешті обрали, що ще потрібно? У проекті нашої з Федоруком постанови йдеться про розпуск ради через прийняття депутатами завідомо незаконних рішень. А не за те, що рада не обирала два роки секретаря.

– Але навіть з негативним висновком профільної комісії Верховна Рада України все одно розгляне це питання, – запевнив Максим Бурбак. – «Народний фронт» вимагатиме якнайшвидше винести це питання на розгляд Верховної Ради України. Це наша політична вимога.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Борисов, партнер Фірташа, який переховується за кордоном, прописаний у квартирі Оксани Продан – дружини секретаря Чернівецької міської ради

– Твердження про те, нібито обрання секретаря міськради знімає підстави для її розпуску – не відповідає дійсності, – пояснив народний депутат Федорук. – Один з членів робочої групи просто поцікавився у депутатів, чому вони два роки не обирали секретаря. Однак це жодним чином не стосується перевиборів. Щоправда колег-народних депутатів вразив низький рівень деяких голів фракцій Чернівецької міської ради. Підставою для оголошення перевиборів є бездіяльність і ухвалення депутатами незаконних рішень. І ця підстава для розпуску міської ради нікуди не зникла. Існує вісім незаконних рішень, що засвідчено відповідними рішеннями суду, які ухвалили депутати. І міська рада їх не виконала. Тому з обранням секретаря нічого не змінилося. Ситуація точно така, яка була на момент реєстрації нашої постанови.

1