Федорук розповів, як відновив Петрівський ярмарок у Чернівцях, а Бурбак подякував йому за відродження літньої візитівки міста

Федорук розповів, як відновив Петрівський ярмарок у Чернівцях, а Бурбак подякував йому за відродження літньої візитівки міста

06.07.2019, 21:59

Отож, у Чернівцях стартував черговий Петрівський ярмарок.

- Якось у 90-их роках, коли я був мером Чернівців, нам стало цікаво дослідити історію, традиції міста чим воно жило раніше, до радянської епохи. Тоді ми відкрили багато невідомих сторінок нашого старого міста. Одна із них була про щорічний Петрівський ярмарок, - розповів історію улюбленого свята багатьо чернівчан народоний депутат України Микола Федорук. 

- Влітку на два тижні перед святом Петра і Павла в Чернівцях проводився ярмарок. На ньому можна було вторгувати все, що завгодно, враховуючи навіть худобу – корів, коней та овець. Традиційними для Петрівського ярмарку були виступи народних музикантів, а також артистів – місцевих та мандрівних, які розважали гостей ярмарку на спеціально зведених дерев’яних помостах.

- Ми вирішили відродити це свято. У 1998 році спільно з Торгово-промисловою палатою ми провели перший Петрівський ярмарок. Він пройшов на Театральній площі, участь взяли 14 торговельних наметів.

- З кожним роком свято набирало обертів і сьогодні Петрівський ярмарок став невід’ємною часткою Чернівців, його візитівкою та став відомим у всій Україні та за її межами.

- Зі святом, друзі. Бережімо традиції! Бережімо Чернівці! - побажав Микола Федорук. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

Народний депутат України Максим Бурбак також вважає, що Петрівський ярмарок в Чернівцях - це зажди надзвичайно святкова атмосфера і настрій.

Кажуть це свято було започатковане у 1786 року. Тоді на ямарку можна було вторгувати все, що завгодно, і навіть худобу. Сьогодні ярмарок не менш людний, наповнений і художніми виробами, і танлановимити майстрами. Очі розбігаються!

- Запрошую усіх до нас в Черніці на Петрівський ярмарок! І велика подяка Микола Федорук за відродження цієї традиції! - написав Максим Бурбак на своїй сторінці у ФБ. 

1