Федорук передасть Авакову скаргу мешканців вулиці Челябінської на скандальні наміри Чернівецької облради дозволити будівництво багатоповерхівки на землях міської громади

Федорук передасть Авакову скаргу мешканців вулиці Челябінської на скандальні наміри Чернівецької облради дозволити будівництво багатоповерхівки на землях міської громади

20.06.2019, 09:33

Народний депутат України Микола Федорук зустрівся з мешканцями вулиці Челябінської. Вони обурені скандальними намірами Чернівецької облради ухвалити сумнівне рішення про надання дозволу на будівництво багатоквартирного будинку на одній із ділянок «Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

- Чудово розумію тривогу людей. Саме тому передав звернення жителів вулиці до міністра внутрішніх справ України, в якому вони вимагають негайно втрутитись у ситуацію і не дати обласній раді ухвалити протизаконне рішення, - розповів Микола Федорук. 

- Мене дуже тішить активність громади та її готовність захищати свої права. Жодна рада, окрім Чернівецької міської, не має права ухвалювати рішення, які стосуються земель, які розташовані в межах Чернівців. І обласна рада не має на це повноважень – ні законних, ні моральних! Усе це – «хотілки» керівництва облради. Схожу ситуацію чернівчани мали і на вулиці Заставнянській, 34, де колись були сади.

- Вважаю, що керівництво облради має зрозуміти, що не існує такого поняття як «територіальна громада області». Згідно з законом, обласна рада є представником спільних інтересів сіл, селищ, міст регіону, але аж ніяк не міфічної «територіальної громади області».

- Тримаю це питання на особистому контролі. Вірю, що з небайдужими чернівчанами, які поважають Закон, спільними зусиллями збережемо Чернівці!

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Ð?иколи ФедоÑ?Ñ?ка.

1