Федорук обіцяє суддям люстрацію, бо судова гілка влади в країні знищена (+відео)

Федорук обіцяє суддям люстрацію, бо судова гілка влади в країні знищена (+відео)

24.09.2013, 16:32

Про це під час прес-конференції 23 вересня заявив народний депутат України Микола Федорук. Він також розповів про спротив євроінтеграційним законам, який відчувається у стінах парламенту. Особливо закону про реформування прокуратури,  яку треба позбавити жандармських функцій. Торкнувся Федорук проблем наповнення державного бюджету, показники  якого на наступний рік ще невідомі. «Невідомо, що буде в IV кварталі, не кажучи вже про наступний рік. У державі ситуація непроста. А сесія обласної ради і міської не розглядають це питання», - висловив здивування народний депутат.  

-          Міжфракційне об’єднаня «Буковина» працює. Не буду говорити про всі питання, які розглядають 17 депутатів. Скажу тільки про одне, яке ми ухвалили  за ініціативою Марійки Матіос.    і жоден не відмовився. Ми вирішили, що будемо брати участь у відзначення 150-річчя Ольги Кобилянської. Це наша конкретна фінансова участь у реставрації автентичних меблів музею. Ми виділяємо на це кошти, а роботи виконуватимуть київські майстерні. Це буде наш вклад у відзначення ювілею, - розповів Микола Федорук. Додаткові кошти на ремонт доріг 38 млн. на це рік передбачено.

Депутат також прокоментував рішення адміністративного суду, який не захотів розглядати рішення виконкому міськради про реорганізацію 5-го сектора.

-          Чекати від судів, тим більше адміністративного, що він щось прийме на користь людей -марно. Наша фракція підтримала зміни до Конституції щодо потреби реформувати судову систему. Але при змінах голосувати не будемо, бо там пропонують зробити лише фасадні, марафетні зміни. Судів у нас немає, судова гілка влади у нас знищена. Це маразм,  що рішення виконкому не є предметом розгляду адміністративного суду. Бог їм суддя. Але хай знають, що вживаються заходи щодо того, щоб дивитися, які у нас зараз судді. І при зміні влади провести серйозну реформу судової влади, люстарцію. Нехай набирають бали, очки ті люди, які не думають про закон, а думають про щось інше, працюючи в такій важливій гілці влади.

Питання вирішення проблеми ТВА, за словами Миколи Федорука, це питання десяти хвилин. І при бажанні його можна було вирішити.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Василий Забродский

24 вересня 2013 11:06