Федорук, Фищук, Федоряк та Семенюк вже недоторкані: у Верховній Раді буде щонайменше 13 буковинців

Федорук, Фищук, Федоряк та Семенюк вже недоторкані: у Верховній Раді буде щонайменше 13 буковинців

09.11.2012, 00:01

Центральна виборча комісія оголосила переможців виборів у ще 36 округах. Зокрема, як повідомляє “Українська правда”, переможцями визнані на окрузі на № 201 – Федорук Микола, "Батьківщина", на № 203 – Федоряк Геннадій, Партія регіонів, на № 204 – Семенюк Артем, Партія регіонів.

Раніше ЦВК також встановила результати голосування в окрузі № 202 у Чернівецькій області (Кіцманський, Вижницький, Путильський і частина Сторожинецького районіу), де переміг Олександр Фищук (ОО Батьківщина).

Таким чином ЦВК оголосила переможців на усіх чотирьох мажоритарних округах Буковини.

Станом на четвер ЦВК визнала обраними депутатами 87 осіб. Усі вони з цього моменту отримують депутатську недоторканність.

У новому складі Верховної Ради буде щонайменше 13 депутатів, які походять з Буковини, або працювали у нашій області. Ще кілька можуть опинитися у парламенті після затвердження новоого складу уряду.

“Українська правда” підрахувала, скільки мандатів отримають партії. Отож від “Батьківщини” до парламенту потрапляють шестеро - мажоритарники Микола Федорук і Олександр Фищук, а за списками — Арсеній Яценюк, Геннадій Москаль, Максим Бурбак і Юрій Стець.

Партія Віталія Кличка “УДАР” проведе до Верховної Ради чотирьох буковинців — за партійним списком мандати отримають письменниця Марія Матіос, громадський діяч Оксана Продан, керівник облрганізації партії Роман Ванзуряк і Роман Романюк - уродженець Чернівців, голова правління організації "Фонд правоохоронних органів столиці".

Від Партії регіонів нардепами стануть поки троє — мажоритарники Артем Семенюк і Геннадій Федоряк і за списком Ян Табачник.

Водночас вже невдовзі буковинців з мандатами може стати більше. Адже зі списку ПР принаймні кілька людей підуть працювати в уряд, а отже будуть змушені звльнити місця. Тоді до парламенту потраплять наступні зі списку — серед найближчих там Іван Попеску (№72) та колишній перший заступник начальника УМВС у Чернівецькій області та екс-нардеп Іван Мирний (№79).

Зі згаданих буковинців Федорук, Фищук, Федоряк, Семенюк і Бурбак стануть нардепами вперше.

1