Федірко нагадав, що Чернівці в Австрії були Голлівудом, тому проситиме Михайлішина повернути вулиці Кобилянської колишню назву Панська (+відео)

Федірко нагадав, що Чернівці в Австрії були Голлівудом, тому проситиме Михайлішина повернути вулиці Кобилянської колишню назву Панська (+відео)

18.07.2013, 18:49

Відомий художник і арт-хуліган Анатоль Федірко порадував чернівчан черговою мистецькою інсталяцією. Цього разу маестро повернув у Чернівці... людей. Перфоменс відбувся в полудень у четвер, 18 липня, біля "Віденської кав'ярні" на вулиці імені Ольги Кобилянської. Арт проект носить назву Guten Tag Ridne Misto (Рідне місто). Митець запевняє, що жодного політичного підтексту в цій назві немає. Так само як і натяку на відому громадську ініціативу "Рідне місто". 

- Чернівці – моє рідне місто, де я народився 55 років тому (маленький ювілей), - каже маестро www.buknews.com.ua. - Словосполучення "рідне місто" не має для мене жодного політичного підтексту. Місто – перехрестя між Заходом і Сходом Європи, впродовж ХХ ст. пережило чимало політичних, гуманітарних катаклізмів, однак мінімальна мультикультурність все ж існує, на щастя… Це образи старих Чернівців, про які ми мріємо. Дещо ідеалізовані, але ті, до яких ми маємо прагнути у культурному, фінансовому, політично-стабільному плані. Потрібно просто визначитися, чи робити щось нове чи просто торгувати. А повеврення в рідне місто символізує пара - чоловік і жінка, які дефілюють по Herrengasse, - пояснив художник www.buknews.com.ua.

Інсталяцію розміщено на рухомій платформі з колесами, частину автентичної бруківки Анатоль Федірко привіз з Австрії.

 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Будь ласка, замініть Gerengasse на Herrengasse :))

avatar

Максим

18 липня 2013 22:37