Федірко на свій ювілей продавав валянки у Чернівцях

Федірко на свій ювілей продавав валянки у Чернівцях

31.01.2013, 17:31

Чергову арт-інсталяцію презентував епатажний художник Анатоль Федірко. У четвер на Центральній площі міста поблизу ратуші митець встановив металевий каркас, , всередині якої поміщений оранжевий квадрат і до якого була прикріплена фанера із валянками й чоботами та зображенням клоуна. Творіння Федірка стоїть на тому самому місці, де під час Євро 2012 була арт-інсталяції із футбольних м'ячів. Свій новий арт-проект Федірко назвав "Circus Politicus".

- Це сакральне місце, на якому було дуже багато різних пам’ятників – тоталітарних, посттоталітарних. А Чернівці залишилися. Цей проект розповість про історію Чернівців – трагічну, комічну. Можливо, в цьому сенсі матиме й прекрасне майбутнє, - сказав Анатоль Федірко.

На запитання журналістів: "Чому обрали для інсталяції валянки?" митець відповів: "Валянки – це історія. А все решта в цьому проекті – мрії про прекрасне майбутнє".

- Між чернівчанами нині триває здорова конкуренція. А для мене визначення "здорова конкуренція" означає, що магазин "Букініст" має бути "Букіністом". Книгарень у Чернівцях має бути більше, чим кав’ярень. І я думаю, що всі чернівчани це розуміють. Не тільки Калинівський базар визначає обличчя Чернівців сьогодні. Визначають ще й ті культурні імпрези, які відбуваються тут, - додав митець.

Наприкінці презентації нового свого творіння Федірко оголосив, що продає валянки та черевики, котрі він використав для інсталяції.

"Хто скільки грошей запропонує?" - запитав у журналістів митець. Та охочих придбати взуття не знайшлося.

На захід зійшлося багато журналістів.

Цього року маестро виповнюється 55 років.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Федірко переспівує самого себе. Шкода. Більше ніхто не вмів так креативно мислити.

avatar

Валянок

31 січня 2013 14:44