Фактів самоправства та самосуду на Буковині не було, - в.о.прокурора області

Фактів самоправства та самосуду на Буковині не було, - в.о.прокурора області

20.03.2014, 18:48

20 березня 2014 року в прокуратурі Чернівецької області відбулася координаційна нарада з питань стану протидії злочинності та корупції, зокрема щодо упередження зростання конфліктів, забезпечення додержання Конституції та Законів України, безпеки громадян, неприпустимості сепаратистських проявів, закликів та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності, фактів самоправства та самосуду. В заході взяли участь представники правоохоронних органів, органів влади та місцевого самоврядування, а також громадські активісти – представники Народної самооборони, Правого сектору, Автомайдану, організації «Ніхто крім нас». Про це BukNews повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Як зазначив у своєму виступі в.о.прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук, загальна ситуація в державі є вкрай складною, мають місце прояви сепаратизму та антиконституційні і протиправні дії - розкрадання, пошкодження та знищення майна державних органів і громадян, необґрунтоване та неадекватне втручання громадських організацій, окремих осіб у діяльність правоохоронних органів, факти незаконного придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, вчинення кримінальних правопорушень проти авторитету органів державної влади, місцевого самоврядування та об’єднань громадян.

«На території Чернівецької області фактів вчинення таких злочинів не було. Разом із тим 6 березня в селі Чудей Сторожинецького району 10 осіб, частина з них у масках, вчинили розбійний напад на помешкання лісника. Вони незаконно проникли до будинку, побили власника та ще одного громадянина, який там знаходився, заволоділи грошима й золотими виробами. Крім цього, злочинці викрали 2 одиниці вогнепальної зброї. Нині триває досудове розслідування», - повідомив Станіслав Ярославович. Він підкреслив, що з метою попередження вчинення кримінальних правопорушень, особливо із застосуванням вогнепальної та холодної зброї, виникла необхідність скоординувати спільні заходи керівників правоохоронних органів області, в тому числі за участю представників органів влади та громадських активістів.

«За кожним фактом втручання в діяльність державних і правоохоронних органів, самосуду та розкрадання, умисного знищення чи пошкодження майна державних органів і громадян, вчинених під виглядом загонів самооборони або правоохоронних органів, незаконного придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, її застосування, вчинення кримінальних правопорушень проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян необхідно організовувати якісне і повне досудове розслідування, а винних осіб притягувати до встановленої законом відповідальності», - наголосив Станіслав Банчук.

            Під час координаційної наради учасники обговорили узгоджені спільні заходи для стабілізації рівня злочинності, забезпечення захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.

1