Емігрант з Чернівців Фелікс Вуліс похвалив владу за збереження міста

Емігрант з Чернівців Фелікс Вуліс похвалив владу за збереження міста

26.10.2011, 16:21

Колишній мешканець  Чернівців Фелікс Вуліс, який виріс на вулиці Садовського в будинку навпроти синагоги відвідав рідне місто у неділю, 23 жовтня. Він приїхав до Чернівців, щоб подарувати відновленій синагозі другий сувій Тори. Свій подарунок Фелікс Вуліс зробив, щоб вшанувати пам’ять бабусі Аделі доньки Леї Драхлер. На внесення сувою Тори пан Фелікс Вуліс прибув із США, куди виїхав з Чернівців рівно 30 років тому. Наразі він управляє публічною гірничо-металургійною компанією, що входить до тридцятки найбільших з-поміж тих, які котируються на Лондонській фондовій біржі. День у день з часу свого виїзду, 23 жовтня,  він повернувся у рідне місто з дорогим подарунком.

«Коли 23 жовтня 1981 року вирушав з цієї самої вулиці в еміграцію до США, був переконаний, чесно, що більше ніколи сюди не повернуся. Адже в приміщенні цієї відновленої нині синагоги, навпроти якої жили, розміщувався виробничий цех, де ми дітьми шукали металеві бляшки, що їх тут карбували. Ніколи не вірив, що доживу до того часу, коли в колишньому Радянському Союзі будуть знову відкривати синагоги. Але коли в сучасній Україні це стало можливим, то вирішив, що мушу таким чином вшанувати землю своїх предків, - зізнався   пан Фелікс Вуліс. – Сьогодні справді перший мій приїзд у рідне місто.

Маю віддати належне міській владі Чернівців за бездоганне утримання міста. Коли я їхав, місто було більш занедбаним. Неймовірно, в якому гарному тепер стані Чернівці. Був приємно вражений.  Будинки, фасади, вулиці - це просто чудо!

Мені немає до кого сюди, на жаль, приїздити – бабуся похована у Сан-Франциско. Але після сьогоднішньої події – буде. Вважайте, трапилося диво».

Чернівецьким міським головою, за часи урядування якого було капітально відремонтовано вулицю Ольги Кобилянської, що так приємно вразила пана Вуліса, був Микола Федорук.



КОМЕНТАРІ (1)

кто этот поц слева !?

avatar

Олег

28 жовтня 2011 20:05