Екстрадиція з Буковини: Росії видадуть молдованина, який вчинив грабіж  на 1,5 млн рублів

Екстрадиція з Буковини: Росії видадуть молдованина, який вчинив грабіж на 1,5 млн рублів

14.10.2011, 20:44

4 жовтня 2011 року Генеральна прокуратура України дала доручення відповідним органам забезпечити передачу 22-річного громадянина Молдови А., котрий перебуває в слідчому ізоляторі ВДПС України в Чернівецькій області, правоохоронцям  Російської Федерації.

Молдованин звинувачується в тому, що разом із шістьма своїми спільниками у Московській області із застосуванням насильства ще наприкінці листопада 2009 року вчинив грабіж (викрали майно у росіянки на загальну суму майже 1,5 млн. рублів). 15 лютого 2011 року його було оголошено в міжнародний розшук, а 22 лютого постановою Істрінського міського суду Московської області обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Також встановлено, що 25 січня 2011 року цей молдованин за крадіжку був засуджений Болградським районним судом Одеської області до трьох років позбавлення волі. Однак, 10 травня ц.р. ухвалою колегії суддів судової палати в кримінальних справах Апеляційного суду Одеської області вирок було змінено і призначено покарання – 1 рік позбавлення волі. З липня 2011 року засуджений відбував покарання в Сокирянській виправній колонії, звідки 16 вересня був звільнений на підставі Закону України «Про амністію».

24.06.2011 року до прокуратури Чернівецької області з ГПУ надійшов запит Генеральної прокуратури Російської Федерації про видачу їм цього громадянина Республіки Молдова.

23 червня 2011 року Генеральною прокуратурою України винесена постанова про задоволення цього запиту. І тому за поданням прокуратури Чернівецької області постановою Сокирянського районного суду від 22.09.2011 р. до цього молдаванина застосовано екстрадиційний арешт  з утриманням його під вартою в Чернівецькому слідчому ізоляторі до фактичної передачі компетентним органам Російської Федерації, - повідомили "BukNEWS" в прес-службі прокуратури Чернівецької області.