'Експерт з придушення місцевого самоврядування експортував революцію з Чернівців в Новодністровськ', - Максим Бурбак

"Експерт з придушення місцевого самоврядування експортував революцію з Чернівців в Новодністровськ", - Максим Бурбак

21.09.2011, 22:00

"Перед голосування за дострокове  припинення  повноважень Новодністровського міського голови Руслана Панчишина депутатам міської ради дві години читали спеціальну лекцію, як усувати з посади законно обраного мера, - повідомив на прес-конференції голова Чернівецької облорганізації Фронт Змін Максим Бурбак. - У нас є відеозапис цього навчання, яке проводив експерт з придушення місцевого самоврядування радник Чернівецького міського голови Борис Руснак. Можемо надати його усім бажаючим журналістам для докладнішого ознайомлення. Це був такий собі експорт чернівецької революції. Ми ще з весни, якщо ви пригадуєте, попереджали про можливе повторення чернівецьких подій у Новодністровську. Одразу після відомий подій у Чернівецькій міській раді, коли так само достроково було припинено повноваження Чернівецького міського голови Миколи Федорука.  Тепер чернівецький сценарій знищення місцевого самоврядування експортували у Новодністровськ".

 Згодом присутній на прес-конференції мер Новодністровська Руслан Панчишин повідомив, що Бориса Руснака у Новодністровськ на своїй машині привіз особисто губернатор Михайло Папієв.

 Для того, щоб підготувати сприятливий грунт для усунення мера, місто спочатку позбавили бюджетних асигнувань, а згодом самі ж звинуватили у невиконанні бюджету за перше півріччя 2011 року. Пропозицію виділити кошти на ремонт ліфтів та дахів, за кошти субвенції  з бюджету, так як це було зроблено у випадку Чернівців, влада відхилила. Хоча за ті кошти. які витрачають на ремонт одного ліфта в Чернівцях можна було відремонтувати три у Новодністровську.

 Керівники області також не можуть не знати, що наповнення бюджету Новодністровська напряму залежить від кількості вкладених у будівництво Дністровської ГАЕС коштів. Якщо у 2009 році на ці цілі уряд виділив мільярд гривень, то й місцевий бюджет був профіцитним. А коли грошей в будову вклали менше, скажімо, як цього року –  в межах 300 млн. грн, то звідки виконувати показники бюджету?

Своє рішення  достроково припинити повноваження мера депутати обгрунтували так: у зв’язку з неодноразовими порушеннями ним законів України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про службу в органах місцевого самоврядування”, недотриманням бюджетної дисципліни, перевищеннями службових повноважень, перебранням на себе функцій міської ради.

У серпні цього року, нагадаємо, керівники регіональних організацій "Фронту Змін" вже повідомляли журналістам про лекторську діяльність Бориса Руснака. "Не будете співпрацювати з Чернівецькими обласною та міською радами – взагалі ліквідуємо районні ради в обласному центрі", - приблизно таким був лейтмотив лекції радника в.о. Чернівецького міського голови Бориса Руснака "Про обсяги меж повноважень...", яку він прочитав депутатам районних у місті рад. За словами голови облорганізації "Фронту змін" Максима Бурбака, "це сигнал того, що влада фактично перейшла у наступ на непідконтрольні їй місцеві ради. Адже у більшості райрад домінують депутати від опозиційних партій. В одній лише Шевченківській районній раді міста Чернівці 20 мандатів мають депутати від "Фронту змін", а це 40 відсотків від загального складу ради. Відтак цілком реальною була перспектива створення ними власної більшості". Власне заплановані до розгляду сесіями цих райрад питання свідчать самі за себе. Депутати Першотравневої районної ради (м.Чернівці), наприклад, планували звернутися до Президента України з пропозицією заветувати так звану пенсійну реформу, а Шевченківської – взагалі вимагати у Віктора Януковича припинити політичні репресії в Україні.



КОМЕНТАРІ (1)

І скільки ще цей "великий експерт" буде мутити воду? "Шістка" і "нашіптувач" протягом всього свого т.зв. життя багато " "радив" Шилепницькому в б-бі з Бауером, Кулішу в б-бі з Шелепницьким, Папієву в б-бі з черонівчанами. Настав час погнати цього "експерта з виборчого права" на сільгоспроботи в Бочківці.

avatar

Юрій

22 вересня 2011 09:07