Ексголова Чернівецької ОДА виграв суд проти патрульних, які захищають ями від водіїв на найгіршому відрізку дороги з Чернівців до Києва

Ексголова Чернівецької ОДА виграв суд проти патрульних, які захищають ями від водіїв на найгіршому відрізку дороги з Чернівців до Києва

05.09.2021, 14:07

Колишній голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк оскаржив у суді постанову поліцейських, які оштрафували його через зупинку на аварійній ділянці хотинського кільця

 - Це - найгірший відрізок шляху від Чернівців до Києва. В результаті зупинки патрульні винесли постанову за порушення правил дорожнього руху, хоча я їм максимально коректно намагався довести всю безглуздість і недоречність їх дій і самого факту цієї ситуації, - розповів подробиці інциденту Роман Ванзуряк. - Я не бив себе в груди, не телефонував керівництву не намагався когось залякати… Я звернувся до суду і довів свою правду, про що ухвалене судове Рішення, а незаконна постанова поліцейського скасована. 

Нещодавно експосадовець мав дуже довгу поїздку, майже через всю країну. Повертаючись додому, десь близько четвертої ночі, минаючи аварійну ділянку на Хотинському кільці, його зупинили патрульні поліцейські, які чатували там ("я так розумію - охороняли ями", - іронізує пан Роман).
 
- Я є достатньо акуратним водієм, стараюсь не порушувати правила дорожнього руху , вести себе вічливо по відношенню до всіх учасників дорожнього руху. Але тут така ситуація і буковинські водії мене зрозуміють, аварійна ділянка дороги, яка не відповідає елементарним вимогам, де можна не лишень пошкодити транспорт, а і створити негативні передумови для інших учасників дорожнього руху. Підрядній організації на тій ділянці дороги можно подякувати лише за встановлені там тимчасові дорожні знаки, - пояснив свою позицію Роман Ванзуряк.
 
- Я звернувся до суду і довів свою правду, про що ухвалене судове Рішення, а незаконна постанова поліцейського скасована. І наче на цьому мала б історія завершитись, проте мені дуже прикро за патрульних поліцейських, які змушені захищати ями від водіїв, а не навпаки. Мені прикро за стан Хотинського кільця. Просто так не має бути, ці дві-три ключові дороги є обличчям нашого регіону і вони не мають бути найгіршими в Україні. І після цього дуже хочеться зрозуміти, а на кого складуть постанову, чи притягнуть до відповідальності за те безчинство, що коїться на Хотинському кільці, хто буде нести відповідальність за нанесені збитки водіям, які щодня перетинають ту частину дороги? 
 
Роман Ванзуряк закликав водіїв максимально публічно ставитися до моментів, коли патрульні перевищують свої повноваження, діють нахабно і підло. Звертатись до судів, до ЗМІ . Це буде і в інтересах водіїв і в інтересах тих правоохоронців, які є чесними і порядними - перш за все перед собою. На думку колишнього керівника Чернівецької області,  робота патрульної поліції стала набагато гіршою, ніж в перші роки після створення. Багато хороших і принципових людей звідти звільнилися, а деяких з тих хто залишився нічим не кращі від своїх попередників.  
 
ДОВІДКОВО:
 
У липні 2021 року наспуник Романа Ванзуряка на посаді - нинішній голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук визнав, що кільцева розв’язка перед славним містом Хотин – це відкрита рана на тілі нашої Буковини. За словами посадовця, влада усвідомлює, що до відзначення 400-ліття Хотинської битви це кільце має бути завершено. Тому за дорученням голови ОДА начальник Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Іван Микитюк у співпраці з директором Державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" Юрієм Журавльовим напрацювали план виходу з ситуації і вже оголосили новий тендер.
 
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та текст
1