Екс-міністр Шеремета виступив у Чернівцях із лекцією

Екс-міністр Шеремета виступив у Чернівцях із лекцією

22.05.2015, 15:35

У Чернівцях у четвер, 21 травня, перебував екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета.

Він провів декілька зустрічей з бажаючими почути його виступ на тему "Співвідповідальність задля розвитку". На одній з них, яку організував Вільний університет Майдану, Павло Шеремета зазначив, що давно є активним мотиватором подібних навчальних заходів. Його прийшли послухати студенти, підприємці та громадські активісти.

Сьогодні у Чернівцях був Павло Шеремета... Що характерно - від міської і обласної влади не було представників (окрім тих, які "самовільно" туди прийшли ...). Печально, що "свято вишиванки" і місто Чернівці не використали такого фахівця для популяризації бренду. І взагалі івент був шикарним і надихаючим. Головна біда - керівники не можуть використати у повній мірі "магнетичні" можливості, які мають Чернівці. І це є наша карма, яка переслідує нас з радянських часів, - поділився враженнями від спілкування з міністром громадський активіст Михайло Шморгун. Про це він написав на своїй сторінці у ФБ. 

Екс-міністр натхненно розповів присутнім про своє бачення розвитку бізнесу в Україні. Він навів ряд закордонних прикладів.

Цікавою була його заява, - «Доки не працював у міністерстві, не знав про пріоритетність галузей, котрі є непримітними». Павло Шеремета навів як приклад тютюнову.

Також, за його словами, Україна схожа на середземноморські країни відносно святкових та вихідних днів, мовляв, відпочиваємо багато, бюджет наповнюється менше.

Джерело:  chv.tv

Довідково

Павло Шеремета —  український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), президент Київської школи економіки. Міністр економічного розвитку і торгівлі України з 27 лютого по 2 вересня 2014 року.

Шеремета обіймав посаду президента та старшого консультанта Інституту Стратегії Блакитного Океану Малайзії з 2008 по 2011 рр. Він був першим деканом Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS) протягом 1999–2008 рр. До цього Павло Шеремета обіймав посаду директора програми MBA Міжнародного інституту менеджменту (MIM-Київ) та працював проектним менеджером в Інституті відкритого суспільства у Будапешті. У 2006–2010 Павло Шеремета був віце-президентом Асоціації із розвитку менеджменту у Центральній та Східній Європі (CEEMAN), організації з 200 інституційними членами з 50 країн. У 2006 р. Шеремета увійшов до списку 15 найкращих менеджерів в Україні за версією журналу «Компаньйон».

1