Екс-мерові Федоруку погрожують кримінальною відповідальністю за поплямовану честь мундира Харабари (додано коментар Федорука)

Екс-мерові Федоруку погрожують кримінальною відповідальністю за поплямовану честь мундира Харабари (додано коментар Федорука)

29.02.2012, 19:29

На початку минулого року під час сесії Чернівецької міської ради 10 лютого колишній міський голова М.Т.Федорук звинуватив начальника УМВС України в Чернівецькій області М.Д.Харабару, що він замість того, аби боротися зі злочинністю, шляхом шантажу й погроз займається політичними репресіями.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області, згідно з рішенням Першотравневого районного суду міста Чернівці від 21 березня 2011 року М.Федорука було зобов’язано спростувати ці недостовірні відомості. Зробити це він повинен був на наступній з дня набрання законної сили судовим рішенням сесії міськради. Однак, М.Федорук подав заяву до суду про перегляд вищевказаного рішення, проте, ухвалою від 6 липня 2011 року в її задоволенні було відмовлено. Опісля екс-міський голова оскаржив дане рішення в Апеляційному суді Чернівецької області, який теж залишив його без змін.

Після вступу вищевказаного рішення суду в законну силу Микола Федорук, хоча й був заздалегідь попереджений, його не виконав. Тому виконавча служба усі матеріали цієї справи направила до Першотравневої районної прокуратури міста Чернівці. У зв’язку з цим екс-мер 28 і 29 лютого 2012 року був запрошений туди для дачі пояснень. Однак, на підставі ст.63 Конституції України, він відмовився давати будь-які пояснення з цього приводу. Тому прокуратура Чернівецької області нагадує п. Федоруку, що, згідно зі статтею 382 Кримінального кодексу України, за умисне невиконання рішення суду, яке набрало законної сили, він може бути притягнений до кримінальної відповідальності.

Екс-мер Чернівців Микола Федорук прокоментував заяву прокуратури про можливе притягення його до кримінальної відповідальності.

Обласна прокуратура заявила, що притягне Миколу Федорука до кримінальної відповідальності. Але для нього, як з'ясувалось, це був цілком очікуваний хід...

- Як Ви можете прокоментувати заяву прокуратури стосовно того, що проти вас можуть відкрити кримінальну справу?

- Тут немає нічого нового. Рік тому, у березні, коли я давав прес-конференцію, я говорив про можливий розвиток подій. Він просто підтверджується. Ви можете підняти архіви і переконатися в цьому. По-друге, я віддаю собі звіт, в який час і де ми живемо. По-третє, я буду діяти відповідним чином.

- Чому Ви відмовилися давати будь-які пояснення стосовно обвинувачень у наклепі на Харабару?

- Я дав коротке пояснення, чому технічно неможливо було виконати. А далі будемо діяти...

- Можете спрогнозувати, чи все-таки відкриють кримінальну справу проти Вас?

- Я не займаюсь прогнозами. Прогнози - це гідрометцентр.

Джерело коментаря: molbuk.ua

Джерело колажа: https://www.facebook.com/t.s.rach?ref=ts



КОМЕНТАРІ (4)

Федоруку мстять і не хрочуть виборів бо знають напевне, що Федорука знову оберуть мером Чернівців

avatar

Чернівчанин

01 березня 2012 07:38

Справді, з якого б це дива Галиць під час чат-конференції ляпнув таке: Я не думаю, що М.Федорук братиме участь в цих виборах. Звідки така впевненість?

avatar

обмовка за Фрейдом

01 березня 2012 09:52

А ФЕДОРУК, сарако, СЦИТЬ

avatar

Уролог

01 березня 2012 09:57

 Це ти хреновий уролог, і хреново ставиш діагнози, я дуже добре знаю Федорука, він авторитетний чоловік і керівник, який любить Чернівці і багато зробив для міста, і ви всі обісцялися і тепер вас уже напирає по - великому, бо боїтеся що Федорук знову стане вождем міста

avatar

вуйко Дзьозьо

01 березня 2012 10:57