Фірма, що обіцяла відремонтувати злітну смугу, слова не дотримала, проте вже хоче нові об'єкти. А запускати авіарейс з Чернівців до Болгарії має радник Бурбака

Фірма, що обіцяла відремонтувати злітну смугу, слова не дотримала, проте вже хоче нові об'єкти. А запускати авіарейс з Чернівців до Болгарії має радник Бурбака

14.08.2014, 20:23

Діяльність аеропорту "Чернівці", який уже кілька місяців перебуває на межі банкрутства, вивчатиме колишній директор львівських "повітряних воріт".

Про це повідомив міністр інфраструктури Максим БУРБАК.

Екс-керівник аеропорту імені Данила Галицького, нинішній радник міністра інфраструктури Роман Гонтарєв незабаром прибуде до Чернівців, де вивчатиме ситуацію з нашим аеропортом. Це, на думку міністра інфраструктури Максима Бурбака, дозволить підприємству вийти із кризового становища.

"Я дав доручення своєму радникові вивчити ситуацію в аеропорту "Чернівці" і створити механізм розвитку підприємства. Я був змушений піти на це, бо від депутатського складу міськради не бачу взаєморозуміння", - сказав міністр інфраструктури.

Міністр інфраструктури наголосив, що фірма, яка подавала себе, як досить потужна, інформацію про ремонт злітної смуги дещо викривила. Проте продовжує претендувати на те, щоб виграти тендер на ще кількох чернівецьких об'єктах. (Докладніше на другомі відео). 

- Для мене це дивно, - резюмував Максим Бурбак. 

"Знаю, що там ремонти припинилися, бо існує заборгованість. Знаю, що та фірма, яка говорила, що в неї достатньо обігових коштів для того, щоб завершити роботи, не в змозі наразі профінансувати, і звернулася до мене", - додав міністр.

А щодо прозорості проведення тендеру, то цим, за поданням міського голови, займаються правоохоронні органи. І міністр в їх діяльність не втручається. 

- Якби знав, хто взяв 600 тисяч відкату за ремонт злітної смуги, то сказав би.

Нагадаємо, раніше міністр заявляв, що не знає жодної української авіакомпанії, яка би хотіла співпрацювати з аеропортом “Чернівці”.

Натомість Чернівецький міський голова стверджує протилежне:

Чернівчани зможуть добиратися на відпочинок до Болгарії літаком. Щоправда, рейси з Чернівецького міжнародного аеропорту до Бургаса виконуватимуться не раніше, аніж, як наступного туристичного сезону. Про це повідомив на брифінгу міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Також він зазначив, що наразі тривають перемовини із перевізниками про організацію вантажних перевезень із Чернівців.

– Є підприємства, які зацікавлені виконувати вантажні перевезення із Чернівецького аеропорту,– каже О. Каспрук. – Також зацікавлене співпрацювати із Чернівцями щодо виконання авіарейсів місто Бургас (Болгарія). 18 серпня маю зустріч із мером Бургаса, обговоримо питання співпраці. Щоправда відкриття авіарейсів можливе не раніше, аніж наступного туристичного сезону.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Это что же - Каспрук с Бурбаком поссорились вокруг аэропорта?

А что говорит М. Федорук?

avatar

Урбан

15 серпня 2014 12:05

Фірму Каспруку нав'язали, а він не зміг відмовити.  От тільки тепер він дає задній хід. Бо виявилося, що тою фірмою керує один дуже відомий в минулому буковинський міліціонер. А серед родичів власника - дружина колишнього очільника області. Так що справді цікаві люди і справи крутяться навколо Каспрука. А ви кажете яценюківсько-бурбаківська кулявлобівська мафія. Ще невідомо, хто на кого там насправді працює. 

avatar

Цікаво

15 серпня 2014 14:51

фірма має відношення до депутата Ігоря Урсуляна

avatar

зозулька

16 серпня 2014 02:36