Екс-губернатор Буковини 'відшкодував збитки, заподіяні злочином'

Екс-губернатор Буковини "відшкодував збитки, заподіяні злочином"

20.06.2012, 16:55

Екс-міністр екології Георгій Філіпчук (на фото) повернув державі 1,4 мільйони гривень. Про це пише газета «Сегодня», у розпорядженні якої є копії 13 платіжних доручень.  Вони підписані дружиною екс-міністра Наталею Філіпчук на загальну суму 1 433 477,6 грн, у графі "призначення платежу" записане: "Відшкодування матеріального збитку, заподіяного злочином, згідно з рішенням суду". Платежі проводилися з 19 квітня по 20 травня.

"Я спілкувався з Філіпчуком, коли він був міністром, - він не справляв враження багатої людини", - прокоментував інформацію нардеп-екс-бютівець Володимир Каплієнко.

"Інформації в мене немає, але думаю, йому допомогли представники тієї команди, у якій він був. Хоча не можу виключати, що його родина продала майно", - сказав він.

Як відомо, нецільове використання грошей стало основним пунктом обвинувачення, за якими Соломенський суд Києва вирішив засудити його на три роки.

1,4 млн гривень - це сума, заплачена зі спецфонду держбюджету юридичній фірмі Astapov Lawyers, що вела справу про розрив контракту з компанією Venco по розробці родовищ газу на чорноморському шельфі.

Як встановив суд, рішення про договір з Astapov Lawyers не затверджувалося Мін'юстом, і Кабмін рішення про перерозподіл коштів не приймав.

Зараз Філіпчук подав апеляцію на рішення суду. Не виключено, що відшкодування збитку призведе до зміни вироку, відзначає видання.

Нагадаємо, на початку квітня колишнього голову Чернівецької облдержадміністрації та екс-міністра Мінприроди Георгія Філіпчука, який працював в уряді Юлії Тимошенко, засуджено до 3 років позбавлення волі за перевищення влади. А нещодавно 62 депутати Чернівецької обласної ради підписалися під зверненням до голови Апеляційного суду з проханням не позбавляти волі колишнього голову Чернівецької ОДА, ексміністра охорони навколишнього природнього середовища Георгія Філіпчука.  Під зверненням поставили підписи представники усіх фракцій. Депутат В`ячеслав Добровольський, який озвучив звернення на сесії облради, пропонував за нього проголосувати. Однак, голова фракції Партії регіонів Георгій Галиць запевнив, що для суду достатньо буде колективного звернення депутатів і питання на голосування запропонував не ставити. Раніше  вирок колишньому Міністрові мінприроди Уряду Юлії Тимошенко Георгієві Філіпчуку, який рішенням суду на 3 роки позбавлений волі, засудив також обласний Комітет опору диктатурі

 

1