Екс-голова Чернівецької ОДА їздив на день народження до Фірташа (ОНОВЛЕНО)

Екс-голова Чернівецької ОДА їздив на день народження до Фірташа (ОНОВЛЕНО)

21.06.2019, 12:47

2 травня український олігарх Дмитро Фірташ відзначив свій 54-й день народження в столиці Австрії, Відні. Привітати його приїхали впливові українські політики і бізнесмени.

Про це йдеться в сюжеті програми "Схеми: корупція в деталях".

Свій день народження Фірташ святкував в ресторані Il Melograno. Серед гостей були нардеп Опозиційного блоку, який балотувався в президенти від політсили Опозиційна платформа — За життя, Юрій Бойко, нардеп від Опозиційного блоку, екс-голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, депутат від Волі народу Іван Фурсін, бізнесмени Григорій і Ігор Суркіси, екс-глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, депутат від Опозиційного блоку, який голосував за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року, Іван Мирний та інші.

Не тільки на вході в заклад, а й на підступах до вулиці, де проходило святкування, стояла охорона. Бодігарди намагалися приховати гостей від камер журналістів. Гості почали розходитися приблизно о першій годині ночі. На вулиці біля закладу навіть утворилася пробка з автомобілів преміум-класу.

Григорій Суркіс сказав журналістам, що пишається дружбою з Фірташем і вважає його патріотом. Бойко запевнив, що його з олігархом пов’язують тільки "дружні відносини".

Нагадаємо, Фірташ вже шостий рік вимушено знаходиться в Австрії, намагаючись уникнути екстрадиції в США. У Штатах олігарха підозрюють в спробі підкупу індійських чиновників. Йшлося про отримання там ліцензії на видобуток сировини — титанової руди. Готову продукцію на її основі Фірташ нібито планував продавати американській компанії Boeing. Захист олігарха всі звинувачення відкидає. Фірташа заарештували у Відні в 2014 році за запитом американських правоохоронців. Пізніше він вийшов під заставу в 125 млн євро.

Газета New York Times писала, що Фірташа можуть екстрадувати до США на початку липня.

Джерело: molbuk.ua

Водночас, як повідомляє https://times.cv.ua/, колишній голова Чернівецької облдержадміністрації, а нині нардеп Михайло Папієв, знову балотуватиметься до Верховної Ради. Цього разу він йде від партії “Опозиційна платформа – за життя”, п’ятірку якої складають  Юрій Бойко, Вадим Рабінович,  Віктор Медведчук,  Наталія Королевська та Сергій Льовочкін. Михайло Папієв згідно даних ЦВК на 13-му місці у списку.

Враховуючи результати соцопитувань, екс губернатор знаходиться у «прохідній» частині списку і ймовірно потрапить до оновленого парламенту.

Також у списку «опозиціонерів» є ще 4 буковинці, але усі вони в кінці другої сотні і не проходять до Верховної ради.

На 168 місці Сафроняк Сергій Васильович – народився 16 травня 1992 року, тимчасово не працює, проживає в смт Путила Путильського району Чернівецької області.

№ 169 – Чернушка Анатолій Едуардович – народився 11 лютого 1976 року, адвокат, проживає в місті Чернівцях.

№ 171 – Онофрей Василь Костянтинович – народився 27 грудня 1991 року, адвокат, АО “Дутка і партнери”, проживає в місті Герца Герцаївського району Чернівецької області.

№ 180 – Лоєвська Ірина Віталіївна – народилася 24 травня 1995 року, тимчасово не працює, проживає в місті Сокиряни Сокирянського району Чернівецької області.

1