Директора Кіцманського технікуму засудили умовно за хабарі

Директора Кіцманського технікуму засудили умовно за хабарі

22.05.2015, 15:25

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Обвинувачуваний отримав 4600 гривень від студентів для виготовлення залікових книжок та студентських квитків. Хоча законодавством визначено, що лише контрактники повинні додатково оплачувати ці послуги. Для студентів державної форми навчання виготовлення залікових книжок та студентських квитків оплачується зі спецфонду вишу.

Крім того, директор технікуму отримував 50% премій своїх працівників. Встановлено, що у своєму робочому кабінеті директор отримав 50% премії завідуючого відділенням ветеринарної медицини Кіцманського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету в сумі 675 грн.
Також суд довів, що в технікумі зі студентів збирали гроші за пропущені без поважних причин заняття і передавали їх директору. Зокрема, 26 листопада 2014 року директор Кіцманського технікуму у своєму кабінеті отримав 3010 грн., які викладачі збирали зі студентів відділення ветеринарної медицини.
У судовому засіданні пі-дозрюваний повідомив, що гроші, які він незаконно отримував від працівників та студентів, планував використати не для власних потреб, а для розвитку Кіцманського технікуму.

Таким чином, Кіцманський районний суд визнав винним директора технікуму та засудив його до одного року позбавлення волі умовно. Також йому заборонили обіймати керівні посади на підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форм власності, строком на один рік та призначили штраф у розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 гривень.

bukpravda.cv.ua

1