Директор театру Юрій Марчак заперечив існування конфлікту між ним та головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком

Директор театру Юрій Марчак заперечив існування конфлікту між ним та головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком

05.10.2021, 14:04

Директор-художній керівник театру Юрій Марчак у коментарі Інформаційному агентству АСС повідомив, що про допис голови Чернівецької ОДА, в якому той негативно оцінив його роботу, вперше почув від журналістів. 

«Конфліктів з ОДА та Осачуком я не маю. Колись в 2015 році ми мали різні погляди на герб, який знаходиться при вході в театр, на облаштування кафе та те, чому ми рахуємо 90-ий театральний сезон, а не 115. Але ці протиріччя між нами в минулому, відійшли. Чому зараз підняли це питання - не знаю. Звичайно, якщо Сергій Осачук бачить когось іншого на цій посаді - хай шукає», - сказав Юрій Марчак.

Нагадаємо, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук висловився про керівництво Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської. 

Зокрема, на особистій сторінці у Facebook Сергій Осачук написав: «116 річниця нового міського театру у Чернівцях, ще трохи і струсимо з нього комсомольське літочислення театральних сезонів, цей храм Мельпомени заслуговує на кращого директора!»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проблема обчислення театральних сезонів - світоглядна і може бути вирішена тільки з врахуванням особливих історичних обставин Буковини", - журналіст, історик Юрій Чорней

 Шлях Чернівецького українського театру від волонтерів Буковинського проводу ОУН до Ленінського комсомолу

Броніслав Тутельман: Історія чернівецького театру – складова частина історії міста у всі періоди його існування

Дев’яносто чи сто п’ятнадцять: скільки насправді було театральних сезонів у Чернівцях

Проблема відліку театральних сезонів

Нагадаємо, фахівці вже тривалий час дискутують, коли був перший театральний сезон у Чернівецькому муздрамтеатрі. Митці та науковці Буковини дедалі частіше висловлюють думку про те, що насправді театральних сезонів у чернівецькому театрі було не 90, а більше сотні. Як раніше розповів ІА АСС художник Олег Любківський, наразі відлік театральних сезонів ведеться не із першого дня роботи театру (1905 рік), а з приходом у Чернівці радянської влади. 

Чому відлік театральних сезонів розпочали саме з 1931 року, пояснював директор театру ім. О. Кобилянської Юрій Марчак. За його словами, саме у цьому році в місті Харкові сформувалася професійна група акторів, яка згодом розпочала свою роботу в Чернівцях.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1