Двом бойовикам «ДНР», які проходили тренування у спецтаборах на території Росії, оголошено про підозру

Двом бойовикам «ДНР», які проходили тренування у спецтаборах на території Росії, оголошено про підозру

06.03.2017, 19:36

Двом бойовикам «ДНР», яких затримала СБУ, оголошено про підозру

 Управління СБ України в Чернівецькій області розслідує діяльність двох бойовиків терористичної організації «ДНР», які брали активну участь в бойових діях проти військовослужбовців ЗС України та працівників правоохоронних органів.

 Одного з них захопили сили антитерористичної операції під час спроби штурму бойовиками позицій українських підрозділів. Інший намагався потрапити на мирні території для вирішення особистих питань, проте був затриманий співробітниками спецслужби.

 Обидва терористи під час допитів розповіли, що зброю в руки взяли заради можливості заробити грошей. Також вони підтвердили численні факти участі в незаконних збройних формуваннях т.зв. «ДНР» громадян Російської Федерації, зокрема російських військових, які перед відправкою до України проходили тренування у спеціальних таборах на території РФ.

 Затриманим бойовикам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення  за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

 Триває слідство.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1