'Запам’ятайте ці прізвища!' Дві земельних ділянки, призначені для АТОвців, Продан і депутати передали людям, які не мають нічого спільного з військовими діями

"Запам’ятайте ці прізвища!" Дві земельних ділянки, призначені для АТОвців, Продан і депутати передали людям, які не мають нічого спільного з військовими діями

25.04.2019, 17:22

Земля лише для обраних. Депутати Чернівецької міськради продовжують роздавати земельні ділянки наближеним. При цьому ігноруючи потреби учасників бойових дій на Сході України. І ось військовим, схоже, увірвався терпець. У сесійній залі озвучили імена тих, хто причетний до дерибану. Учасники військових дій на Сході України прийшли на сесію міської ради. 

Кілька учасників АТО вийшли до трибуни у сесійній залі міської ради і висловили обурення секретарю міськради Василю Продану та депутатам.

Учасники антитерористичної операції звинуватили секретаря міськради Василя Продана й депутатів у зловживаннях, пов’язаних з виділенням двох земельних ділянок, призначених для бійців АТО, людям, які не мають стосунку до військових дій на Донбасі.

Кажуть, що учаснику АТО, який просив  допомогти його важкохворій донечці - відмовили. Тому обіцяють звернутися у прокуратуру.

Голова ГО “Добротворець” Вальтер Шеффер негативно висловився щодо байдужості обранців: “Ви нас чомусь не чуєте. Ми вас просимо. Ми у вас не вимагаємо робити нам якісь привілеї, окремо видавати нам якісь статки, квартири чи ще щось. Ми вас дуже просимо просто не дерибанити землю. Декілька разів до вас зверталися. В останній раз ви надали дві земельні ділянки на вулиці Щербанюка людям, які не мають ніякого відношення до черги АТО. Ви відмовляєте інваліду ІІІ групи, у якого дитина потребує пересадки нирки. Він відкритим текстом вас просив надати йому землю. Для того, щоб він її продав і проплатив операцію. Ви це проігнорували три рази.”

Вальтер Шеффер зауважив, що звертався з цим питанням до Василя Продана, на що секретар тоді відповів: “Хлопці, ну ви ж розумієте, що депутати не на зарплаті сидять. Їм час від часу можна дозволити такі речі.” Також Шеффер наголосив, що Продан заявив про тиск з боку депутатів стосовно рішення накласти вето на ділянки, не називаючи прізвищ. Однак, учасник АТО зачитав у сесійній залі прізвища тих, хто проголосував за незаконну передачу ділянки. Серед них: “Бешлей Тетяна, Брязкало Андрій, Гавриш Віталій, Гончарук Іван, Кандиба Андрій, Моклович Назар, Найдиш Валерій, Олевич Аліна, Петришин Ярослав, Тихонович Максим, Бешлей Володимир, Білик Ростислав, Бурега Юрій, Гаїна Роман, Казимірович Валерій, Ковалюк Богдан, Моклович Володимир, Продан Василь, Ткачук Юрій. Ви всі 22 депутата для мене і для більшості нас учасників бойових дій є мразі.” – висловився Вальтер Шеффер.

Також він звернувся до депутатки міської ради Аліни Олевич.

“Аліна Анатоліївна, ви так емоційно розповідаєте і захищаєте начальника Департаменту ЖКГ Володимира Бешлея, але ви так і не дали мені коментаря на рахунок незаконного виділення землі. Ви проголосували “ЗА”. Чому я не чую коментаря? Чи це не так актуально? Чи учасниик АТО не є для вас актуальними?”, – сказав Вальтер Шеффер.

Також атовці закликали депутатів не приходити на поховання загиблих бійців, зважаючи на рішення та дії стосовно воїнів АТО.

“В мене буде до вас велике прохання – з цих 22 депутатів, які проголосували за це, не приходьте на похорон учасників АТО. А я вам поясню чому. Бо коли був останній похорон, вони всі вилазили наперед, щоб попасти в камери. І в мене, на превеликий жаль, був сором за цих депутатів. Тому що вони для всіх б’ють себе в груди, що вони ніколи не йдуть проти бійців АТО, тоді не популізуйте те, що ви насправді не робите”,- сказав Голова координаційного центру учасників АТО Степан Меленко.
 

 У свою чергу міський голова, Олексій Каспрук, який сьогодні головує на сесії, дав доручення юристам вияснити, чи рішення про надання цих земельних ділянок підписане і опубліковане. Якщо ні, то обіцяє військовим повернутися до цього питання сьогодні і переголосувати.

Нарешті після повернення міського голови Олексія Каспрука в Чернівцях почали розставляти крапки над «і». Ветерани АТО на сесії міської ради чесно і відверто розкривають тонкощі ефективного "господарювання" запроданців. Запам’ятайте ці прізвища! Адже дуже скоро вони з’являться в нових політичних проектах. І знов намагатимуться пролізти до міської ради!!! - прокоментував події у Чернівецькій міській раді народний депутат України Максим Бурбак. 

Нагадаємо, Землю у Садгорі досі не віддали учасникам АТО.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://tva.ua/

 відео Сергія ДАНЕВИЧА

1


КОМЕНТАРІ (2)

А шо ви стільки стогнете продан те продан це! Якщо вкрав, винен, до тюряги суку на нари! А то лиш знаєте з пустого в поржнє переливати! Стільки грошей потрачено на боротьбу з корупцією, а толку зеро, може тому що співпрацюють плідно одне гнильйо з іншим гівном!? Пора на палі сук кидати!!!

avatar

123

25 квітня 2019 21:29

Схиляю голову перед АТОвцями, але погодьтесь, що отримати землю аби її не використати, а тут же продати - не той варіант. Треба шукати інших шляхів для отримання грошей на операцію, зокрема, мала б допомогти та ж міськрада.

avatar

Антон

26 квітня 2019 08:05