У новій Верховній Раді сталася перша бійка: дві «тушки», які намітилися у 'Батьківщині', не з Буковини (додано відео)

У новій Верховній Раді сталася перша бійка: дві «тушки», які намітилися у "Батьківщині", не з Буковини (додано відео)

12.12.2012, 14:56

Двоє народних депутатів, які на виборах балотувалися від «Батьківщини», можуть не увійти до фракції «Батьківщина». Про це УНІАН стало відомо з джерел у Верховній Раді. Зокрема, за словами співрозмовника агентства, йдеться про Олександра Табалова, який пройшов до ВР за списком Об'єднаної опозиції (№49), і про Андрія Табалова, який балотувався від «Батьківщини» в окрузі №99 у Кіровограді. На даний момент не відомо, чи приєднаються вони офіційно до фракції Партії регіонів, чи будуть лише ситуативно голосувати (з нею разом). За словами співрозмовника, однозначно, ці двоє депутатів не увійдуть до фракції «Батьківщини».

Олександр та Андрій Табалови, обрані народними депутатами від об'єднаної опозиції "Батьківщина", мають скласти мандати за порушення присяги. Відповідне рішення прийняла фракція "Батьківщини", повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Табалови не увійшли до складу фракції "Батьківщина" через порушення присяги кандидата у народні депутати, підписаної ними 5 серпня цього року (фотокопії документів додаються)", - вказано в повідомленні.

В партії нагадали, що згідно з присягою, кожен кандидат у народні депутати від "Батьківщини" "перед Господом Богом та народом України публічно присягнув дотримуватися перелічених зобов'язань".

"Зокрема, в тексті йшлося про те, що в разі принципової зміни політичної позиції врозріз із позицією "Батьківщини" обраний депутат "вважає справою честі та зобов'язується скласти повноваження народного депутата України", - уточнюється в повідомленні.

На підставі невходження Табалових до складу фракції "Батьківщина" та на підставі підписаної ними присяги фракція одноголосно ухвалила рішення вимагати від них скласти мандати народних депутатів.

Раніше повідомлялося, що Табалови не увійдуть до фракції "Батьківщина".

Біля одного із входів до сесійної зали Верховної Ради, де сьогодні розпочалося перше засідання депутатів нового скликання, відбулася перша бійка. Представники фракції "Батьківщина" виштовхали з зали засідання депутатів Табалових, які не написали заяви на вступ до фракції, повідомляє із місця події кореспондент molbuk.ua

Коли ці два депутати заходили до сесійної зали, представники опозиції з криками "Тушок геть!" кинулися до дверей і виштовхали їх з приміщення.

Після того, як Олександр та Андрій Табалови не змогли пройти до зали через одні двері, вони прямували до інших. Але і через інші не змогли пройти до сесійної зали ВР.

Опозиція також попередила двох своїх обранців, які відмовилися від входження до фракції «Батьківщина», що вони жодного дня не потраплять у парламент.

Тим часом самі народні депутати Олександр та Андрій Табалови не дають чіткої відповіді, чому вони відмовилися увійти до фракції «Батьківщина», незважаючи на те, що на виборах балотувалися до Верховної Ради України за підтримки цієї політичної сили.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема,у відповідь на запитання журналістів А.Табалов зазначив: «Я не перейшов поки що до жодної фракції». Він наголосив, що попри те, що кандидати в народні депутати від «Батьківщини» підписували угоду про невходження до фракції будь-якої іншої політичної сили, «технічно він і не був у фракції «Батьківщини».

А.Табалов зауважив, що перед виборами він вийшов з партії «Фронту Змін», яка є учасницею ОО «Батьківщина» і тому всі вибори був безпартійний. Більше А.Табалов нічого не встиг пояснити журналістам, оскільки його від телекамер за руку відтягнув Олександр Табалов.

Як повідомляв УНІАН, Олександр Табалов пройшов до ВР за списком Об`єднаної опозиції «Батьківщина» (№49), і Андрій Табалов балотувався від «Батьківщини» в окрузі №99 у м. Кіровограді.

Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка.

Про це повідомив депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський в ефірі 5 каналу, коментуючи рішення фракції вимагати здачі мандатів двох депутатів від "Батьківщини" батька і сина Табалових за порушення присяги.

"Привів Яценюк. Вони були членами… Син молодший був, до речі, головою "Фронту змін" Кіровоградської області. Тобто це не просто так людей на вулиці підхопили", - розповів він.

"З батьком вдвох вони мають бізнес, і чималий. Це харчовий бізнес, і хліб там і т.д", - уточнив депутат.

Яворівський зауважив, що "ще коли довідався, що їх висуває "Фронт змін", відразу сказав, що ми будемо мати перших дві "тушки".

Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що провина за появу двох тушок серед народних депутатів від «Батьківщини» лежить повністю на ньому. Як передає кореспондент УНІАН, про це А.Яценюк заявив сьогодні журналістам. «За те, що ці люди в списку, провина лежить персонально на мені. Моя провина в тому, що я повірив цим людям, які клянуться на Біблії, які клянуться своєю родиною», - сказав А.Яценюк.

Він наголосив, що обидва депутати Табалови не були в сесійній залі під час складення присяги народними депутатами, і таким чином вони наразі не вважаються народними депутатами. «Ці особи, відповідно до Конституції не можуть мати статус народних депутатів України», - сказав А.Яценюк.

Він подякував всім представникам опозиції, які не пустили до сесійної зали ВР «зрадників».

Відповідаючи на запитання журналістів, хто буде наступним зрадником в лавах опозиції, А.Яценюк зауважив, що після такого теплого прийому, який сьогодні влаштували Табаловим, кожен подумає, чи зраджувати.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка.
Більше читайте тут: http://www.unian.ua/news/540739-opozitsiya-vishtovhala-iz-sesiynoji-zali-vr-dvoh-deputativ-iz-vigukami-tushki-get.html

   А тому особисто Арсеній Яценюк повинен нести персональну відповідальність за те чому ці люди попали в депутати від політичної сили ОО "Батьківщина".  Повинен пояснити всьому українському народу чому так сталося і чому замість достойних батьківщинівців в список і на мажоритарку  попали саме ці люди, ти м більше що Табалов старший вийшов з Фронту змін і це вже мало насторожити Яценюка. Ох Сеня , Сеня плоди твого керівництва аукнуться всім ще не раз.  Але рано чи пізно за все і ти даш відповідь перед українським народом.

avatar

Буковинець

12 грудня 2012 13:22