Дві фірми, близькі до депутата облради, «розпиляли» 2,5 мільйона на реконструкцію парку в Сокирянах

Дві фірми, близькі до депутата облради, «розпиляли» 2,5 мільйона на реконструкцію парку в Сокирянах

11.10.2018, 20:35

Дві фірми, близькі до депутата облради, «розпиляли» 2,5 мільйона гривень на реконструкцію парку в Сокирянах. 

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на Наші гроші, які посилаються на сайт електронних закупівель Prozorro. 

Управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації 3 жовтня уклало договір з ТОВ "Лев 2010" на реконструкцію парку відпочинку в місті Сокиряни вартістю 2,5 мільйона гривень. 

Згідно з угодою, переможець торгів відремонтує у парку тротуари та пішохідні доріжки, встановить 37 лавок для відпочинку, проведе реконструкцію двох існуючих фонтанів та побудує танцювальний майданчик і нову громадську вбиральню. Всі роботи мають бути виконані до 31 грудня 2019 року. 

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступило ТОВ "Сім Будінвест", яке пропонувало дорожчу на 1,7 тисяч гривень ціну робіт. Фірми майже одночасно завантажили свої документи в систему Prozorro та не знижували першопочаткової ціни під час аукціону. 

Цікаво, що обидві компанії зробили однакові помилки в довідках, які замовник вимагав надати в довільній формі. 

До прикладу, у листах-зобов’язаннях щодо належного використання та збереження шару родючого ґрунту є однакове повторення фрази "під час виконання робіт". 
Крім того, фірми "обмінюються" працівниками: переможець торгів ТОВ "Лев 2010" подало довідку про наявність 13 кваліфікованих правників, де бетоняр, інженер з охорони праці та виконроб мають такі ж самі прізвища, імена та по-батькові, як і працівники конкуруючої компанії ТОВ "Сім Будінвест". У підприємств також є спільний контактний телефон, який обидві фірми раніше використовували під час укладання прямих угод. 
Раніше вони також мали спільну адресу реєстрації в селі Михалкове по вулиці Молодіжна, 13. Та навіть одного власника – місцевого мешканця Сергія Галушка. 

За даними порталу YouControl, "Лев 2010" мало прописку в селі Михалкове по вулиці Молодіжна, 13 до квітня 2018 року. Зараз фірма змінила свою юридичну адресу та прописалась в Києві. 

"Сім Будінвест" мало реєстрацію на вулиці Молодіжній, 13 до середини 2016 року, на даний час переїхало в провулок Вербовий в тому ж селі Михалкове. 

Сергій Галушко зберіг у власності "Лев 2010", а от фірма "Сім Будінвест" вже належить його колишньому працівнику та депутату Сокирянської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Романові Мартинюку

Проте вони обидва нещодавно зареєстрували благодійний фонд за тією ж адресою в селі Михалкове на вулиці Молодіжній, 13. Благодійний фонд Тетяни Мартинюк "Обличчям до істини" створено лише шість місяців тому. Ймовірно, він покликаний сприяти роботі дружини Романа Мартинюка Тетяні Мартинюк, яка також представляє партію Олега Ляшка, але як депутат Чернівецької обласної ради. Директором фонду є Сергій Галушко

Протягом 2018 року ТОВ "Сім Будінвест" перемагало на відкритих торгах Вашковецької сільради у Сокирянському районі та Сокирянської міськради, де компанії конкурували між собою. Загалом фірми на двох отримали замовлень на 7,51 мільйона гривень з початку 2018 року.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/news/oblast/item/48398 

 

1