Двадцять років тому громада храму св.пророка Іллі у Топорівцях перейшла до Української Церкви

Двадцять років тому громада храму св.пророка Іллі у Топорівцях перейшла до Української Церкви

03.08.2019, 23:28

А 20 років тому часи були не надто втішними для православних України, які понад усе бажали мати свою Помісну Церкву, без зверхності Москви. Політики нічого не робили, бо були мало дозрілими, а люди, маючи добру історичну і народну пам'ять, мріяли і прагнули, йшли з миром і любов'ю у храми, і багато років молилися за Україну і її автокифальну, незалежну Церкву. Бог почув ці молитви і через Вселенського Патріарха Варфоломія дарував Україні Томос.

Громада Топорівки зробила свій вклад у наближення цієї історичної події. Про це говорив у своєму слові під час святкування храмового дня у Топорівці митрополит Данило. У день пам'яті пророка Іллі владика Данило звершив божественну літургію у давньому храмі села Топорівка, який має історичну і духовну цінність. Наступного року будуть відзначитати 460 років з часу побудови святині. Це яскрава звісточка з минулого України, славних козацьких часів, де честь і Господь Бог були у найвищій пошані.

Владика Данило у своїй проповіді зупинився на служінні пророка Іллі, який засуджував народ, що поринув у розпусту, а про гідність і відповідальність перед Господом Богом забув. Так і в нинішній час мало що змінилося. Молодь свідомо прагне розпусти, а про Бога забуває. Тому будьмо пильними і стережімося гріха, який згубить нас, сказав у своїй проповіді владика Данило.

Також цього дня було освячено ікони, які оновили у храмі. Громада храму пр.Іллі щиро подякувала архієрею за візит і спільне святкування.

Джерело: Православні Буковини

1