Двох керівників ДАК 'Хліб України', заступника мера Чернівців Середюка і юриста затримали на великому хабарі, - прокуратура, СБУ (фото, відео+коментар Каспрука)

Двох керівників ДАК "Хліб України", заступника мера Чернівців Середюка і юриста затримали на великому хабарі, - прокуратура, СБУ (фото, відео+коментар Каспрука)

04.05.2018, 13:24

Київська місцева прокуратура №7 спільно з СБУ за результатами тривалої спецоперації викрила у хабарництві групу високопоставлених чиновників.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на пресс-службу прокуратури міста Києва в Facebook.

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби Безпеки України за результатами ретельно спланованої та тривалої спецоперації викрито групу осіб з числа високопосадовців, які вимагали від підприємця неправомірну вигоду за нерозірвання договору оренди державного майна.

"Правоохоронці встановили, що виконувач обов’язки голови правління ДАК "Хліб України", змовившись з директором Дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", а також заступником голови Чернівецької міськради та юристом ДАК "Хліб України" вимагали від директора приватної компанії щомісячно сплачувати неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. гривень за невжиття заходів щодо розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень.

За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території м. Києва та м. Чернівці, задокументовано отримання вищевказаними особами 200 тис. гривень неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз усі вищевказаних фігуранти затримані в порядку ст. 208 КПК, проводяться першочергові слідчі дії.

Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України.

Двох керівників ДАК Хліб України, заступника мера Чернівців і юриста затримали на великому хабарі, - прокуратура 02
Джерело: https://ua.censor.net.ua/p3064484

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарах керівництво державної акціонерної компанії "Хліб України".

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Правоохоронці встановили, що топ-менеджери компанії спільно із заступником міського голови одного із обласних центрів вимагали гроші від бізнесмена. За сто тисяч гривень на місяць зловмисники гарантували комерсанту не розірвання договору оренди частини майнового комплексу одного з дочірніх підприємств "Хліб України".

Оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисниками першої щомісячної "оплати". Після перерахування на банківський рахунок другого "траншу" співробітники СБ України затримали у Києві керівника та юриста державної компанії, в обласному центі ? заступника мера та керівника дочірнього підприємства.



Наразі вирішується питання стосовно повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Усіх зловмисників затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Як передає кореспондент molbuk.ua, приблизно о 12.30 правоохоронці вивели чиновника із приміщення мерії та повели до синього мікроавтобуса на вулиці Емінеску, після чого Середюка вивезли у невідомому напрямку.

Правоохоронці відмовились коментувати подію журналістам, порадивши звернутися за офіційним коментарем до прес-служби Київської прокуратури.
У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)

У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)
У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)
У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)
У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)
У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)
У Чернівцях правоохоронці затримали заступника міського голови Середюка (ФОТО)



Відео: ТВА

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук прокоментував сьогоднішню операцію правоохоронців із затриманням заступника мера Володимира Середюка.

Він повідомив, що у кабінеті Середюка сьогодні проводились слідчі дії, пише molbuk.ua

"Працівники СБУ разом із працівниками Київської прокуратури проводили слідчі дії у кабінеті заступника міського голови Володимира Середюка. Наскільки мені відомо, проводили обшуки, а після проведення обшуку його затримали та відвезли - поки невідомо куди", - сказав Каспрук.
Мер Чернівців прокоментував затримання свого заступника

"Наскільки мені відомо, жодних претензій до інших працівників міської ради, представників комунальних підприємств немає. Мова йде про якісь державні підприємства, товариства, стосунки між ними і вимагання хабара. Розумію, що не в Чернівцях, а десь у Києві", - додав міський голова.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

І шо цій паскуді, прихильнику "РУху нових сил" Міхо Саакашвілі, бракувало?! Річна зарплата, здається, за 300 тисяч зашкалювала. Гірко усвідомлювати, що серед чухраїнців кожен третій -- здирник, злодюга  і ненажера-гад! З ким тоді державу будувати?!

avatar

Антон

05 травня 2018 13:54