Другановський на дебатах запевнив, що вулицю Хотинську обов’язково відремонтують

Другановський на дебатах запевнив, що вулицю Хотинську обов’язково відремонтують

20.10.2020, 23:09

Кандидат на посаду Чернівецького міського голови Віталій Другановський на публічних дебатах зі своїм опонентом Олексієм Каспруком розповів про те, що народився і мешкає в Чернівцях. Тут він познайомився зі своєю дружиною, тут народилися, виховуються і навчаються його діти. У політиці Другановський вважає себе новачком, але за останні два роки публічної громадської діяльності набув певного успішного досвіду, зумів згуртувати навколо себе дієву команду однодумців.

-        Як корінному чернівчанину мені боляче дивитися на те, на що перетворилося наше місто, - сказав Віталій Другановський. – На те, що коїться у міській раді… Тому я, члени моєї команди, як і більшість чернівчан прагнуть у першу чергу змінити існуючий стан справ. Ми пішли на вибори, щоб покласти край руйнуванню нашого міста. До цих змін і випробувань ми готові. Ми готові знаходити спільну мову з усіма політичними силами, які зайдуть у міську раду на благо чернівчан.

З проблемних питань сьогодення міста, відповідаючи на питання Олексія Каспрука, Віталій Другановський  розповів, зокрема, про таке.   

ПРО РЕМОНТ ВУЛИЦІ ХОТИНСЬКОЇ

Питання про виділення бюджетних коштів для ремонту вулиці Хотинської пройшло усі інстанції від Верховної Ради України, Кабінету міністрів, підписане Президентом України, - розповів Віталій Другановський. – Запевняю вас, що ці кошти обов’язково надійдуть.

ПРО ЗАЛУЧЕННЯ БАНКІВСЬКИХ КРЕДИТІВ ДЛЯ ПОТРЕБ МІСТА

Звісно, я розумію, що зовсім обійтися без запозичень навряд чи вийде. Але я категоричний прихильник позиції, що кредитні кошти потрібно залучати на чітко визначені і дуже конкретні цілі. Чого не можна сказати про Василя Продана з його командою запроданців. Швидше за все, вони би перевантажили міський бюджет. Тих 150 мільйонів, які вони планували запозичити,   за три чотири роки перетворилися б на непосильний тягар. Тому ми зупинили цей процес. У нас є досвід, який допоможе нам не залучати кредитні кошти. А якщо й залучати, то під державні гарантії, - пояснив свою позицію Віталій Другановський. – Кредити точно має використовувати рада не цього скликання, а наступна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дебатах з Другановським Каспрук заявив, що ремонтувати "обшарпані фасади у місті це не обов'язок міського голови"


 

 ПРО ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ АЕРОПОРТ

-        Про який туристичний розвиток Чернівців можна говорити, якщо місто не матиме свого аеропорту. Місто без сучасного летовища - це все одно, що квартира без дверей. Звісно, можна заходити до кімнати через вікна, через кватирки, але зручніше таки через двері, - сказав Віталій Другановський. – Можливо, і будівництво нового аеропорту. Але поки не збудовано новий, така моя особиста думка, старий теж повинен функціонувати. Така моя особиста позиція. І тільки після побудови нового можемо говорити про закриття старого.

ПРО РОЗБУДОВУ НАБЕРЕЖНОЇ ПРУТА

Неприйнятною є ситуація, коли маючи таку прекрасну річку як Прут, її ніяк не задіюють у розвитку міської інфраструктури, - сказав Віталій Другановський. -  Розвиток набережної нашого міста – це не моя особиста забаганка, а ініціатива городян і архітекторів міста, з якими я мав зустріч. Очевидно, що проект потребує залучення інвесторів, меценатів  можливо, з нашого міста, або інших міст. Це нам під силу без додаткового навантаження на міський бюджет. Проект в першу чергу передбачатиме спорудження захисних дамб для захисту Чернівців від повеней. І ще одним напрямком стане власне створення відпочинкової зони на Пруті, з велосипедними доріжками, пішохідними зонами. Бо чернівчанам просто немає куди виїхати на відпочинок. Той міський пляж, який є зараз, просто у жахливому стані.

ПРО ВІЛЬНУ ЕКОНОМІЧНУ ЗОНУ "ЧЕРНІВЦІ"

Вільна економічна зона в Криму буле створена нашим колишнім Президентом, навіть не запитавши у громадян країни. Створили тихцем, а тепер обурюються, що людей хочуть прямо про це запитати. Щодо вільної економічної зони «Чернівці», то Чернівці – це не Донбас і не Крим. Ми толерантні люди, які вміють знайти спільну мову незалежно від національності і релігії.  Прийшов час нам подбати про підприємців. Дати їм можливість для розвитку. Бо вони чи не найбільше постраждали під час епідемії коронавірусу, - пояснив свою позицію Віталій Другановський. – По місту більшість магазині і кафе закриваються. Якщо ми допоможемо бізнесу  від цього виграє вся країна. Чернівецька область – дотаційна, і бюджет держави тільки виграє, якщо тут з’являться додаткові джерела доходів.  І це дасть можливість економічно відродитися області. А можливо стане зразком для всієї України.

ПРО БУДАПЕШТСЬКИЙ ФОРМАТ

-        Це той формат, коли ядерні держави гарантували Україні її кордони і збереження державного суверенітету в обмін на відмову України від ядерної зброї, - нагадав Віталій Другановський. – На жаль, держави-гаранти не дотрималися своїх обіцянок. Колишній Президент, чомусь, не вимагав цих гарантій, а перевів процес захисту українських інтересів у Мінський формат. Тому я вважаю, що якраз українці повинні висловити свою думку про це питання. Президент робить правильно. Тому що захист територіальної цілісності країни – це його прямий обов’язок. Технологічно Україна досить розвинута країна, і якщо українці вважатимуть за потрібне, то, можливо, потрібно буде поставити питання про відновлення ядерного статусу. Особливо зважаючи на ту обставину, що держави-гаранти цілісності і суверенітет України не виконали своїх зобов’язань перед нею.  Така моя особиста позиція з цього питання. 

Насамкінець Віталій Другановський запросив на такі самі дебати ще одного кандидата на посаду Чернівецького міського голови Романа Клічука. 

1