'Довго в'їжджає' чи спробував сходити 'наліво'? Мазурашу варто готуватися до походу 'на килим' до Богдана і поліграфа?

"Довго в'їжджає" чи спробував сходити "наліво"? Мазурашу варто готуватися до походу "на килим" до Богдана і поліграфа?

14.11.2019, 13:17

У партії «Слуга народу», яка була ініціатором законопроєкту про відкриття ринку землі, тільки троє нардепів проголосували проти закону у першому читанні.  Про це йдеться на сайті Верховної Ради

В тому числі "Слуга" з Буковини Георгій Мазурашу, який був обраний від округу № 203 (Чернівецька область), у 2015 році балотувався до Чернівецької обласної ради від об’єднання «Самопоміч». 

Щоправда вже за день Мазурашу почав виправдовуватись, що "те, що я порушив внутріфракційну дисципліну, погано, звичайно. Але продаж землі я сприймаю як продаж країни, майбутнього, а цими речами я не можу торгувати. Однак, якщо на референдумі більшість висловиться за продаж землі, тоді .... Не думаю, що так може бути. Особисто у мене землі немає, крім 7 соток, які виділила Чернівецька міська рада після того, як у нас була пожежа в напівпідвалі, де ми жили з сім'єю до цієї неприємної події в 2016 році".

Нагадаємо, ще під час навчання у Трускавці обраним нардепами від "Слуги народу" пояснили, що вибори виграв Зеленський, а не вони, як кандидати від партії. Видання «Страна» опублікувало запис виступу на лекції для депутатів від «Слуги народу»в Трускавці Микити Потураєва – одного з головних політтехнологів партії.

Потураєв пояснив депутатам, що "зараз ви помилково думаєте, що ви всі політики. Це велика помилка. Відповідь: ні... Дивіться, є соціологічна цитата з приводу всіх, що тут сидять. Поправка на явку, туди-сюди. Загалом – майже 45. Як це сталося? Як ви тут опинилися? Я вам поясню як. Тому що моя робота пояснювати як», – заявив він.

«І йому було все одно, яке прізвище буде вказане в цьому рядку. Ці вибори виграв Володимир Олександрович Зеленський. Вам про це вже говорили, і я хочу звернути на це ще раз вашу увагу: всі ви, і я в тому числі, людина, яка займається політтехнологіями з 1996 року, а багато хто з вас, в цей час, ще в дитячий сад ходили… Всі ви – політично ніхто". 

За два дні до демаршу представника президентської політичної сили з Чернівецької області інший депутат від «Слуги народу» Антон Поляков розповів, що його викликав «на килим» голова Офісу президента Андрій Богдан у зв’язку з тим, що він не голосував за деякі законопроекти.

Парламентар зазначив, що на цій зустрічі були присутні новообраний глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, спікер Ради Дмитро Разумков та глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Вони дружно запитували мене, чому я голосував проти ДФР (Департамент фінрозслідувань — ред.), проти законів щодо ФОПів, кешбеку», — сказав Поляков.

Він уточнив, що роз’яснив свою позицію на цій зустрічі. Також він додав, що інших депутатів також викликали до Богдана.

Арахамія підтвердив журналістам факт такої зустрічі, він пояснив, що це був не допит, а Полякова покликали, аби він прояснив свою позицію.

Очевидно, що ситуація з викликом народного депутата на килим в офіс президента може повторитися. Тільки цього разу виклик стосуватиметься Мазурашу. 

Нагадаємо, фракція "Слуга народу" і президент Зеленський особисто стежать за результатами голосування своїх депутатів. Якщо ті не підтримуватимуть законопроєкти, які вирішила підтримати фракція, "висновки будуть зроблені до кінця року".

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у новому відеомонолозі, записаному в салоні автомобіля Tesla, інформує Цензор.НЕТ.

"У нас є така домовленість - якщо 70% партії "Слуга народу" за той чи інший законопроєкт напередодні голосування, то ми всі голосуємо. Тому ми дуже уважно, і я особисто, стежимо за статистикою. ... Є мінуси з приводу статистики голосувань того чи іншого депутата. Але ми за всім цим стежимо, і серйозні висновки будуть зроблені до кінця цього року", - сказав Зеленський.

За словами глави держави, в його фракції є люди, які "довго в'їжджають".

1